Airpods als Hörgerät? Jetzt mehr erfahren! | MySecondEar
Använd

AirPods som hörapparat? Ta reda på mer nu!

Med Conversation Boost introducerade Apple 2021 ett driftshjälpmedel i IOS15 -uppdateringen, som sedan har gett användningen av AirPods Pro som hörapparat. Funktionen kan aktiveras via inställningar & GT; Drift av aids & gt; Ljud/visuell & gt; Justeringar av hörlurar & GT; Applicera med transparensläge & GT; Konversationsförstärkning. Men i framtiden kan de små hörlurarna faktiskt ersätta hörapparater ?

hörapparater kontra AirPods: Skillnader & amp; Likheter

hörapparater

AirPods Pro

trådlös Bluetooth-anslutning till externa enheter.

Anslutningsalternativ beroende på modell, vanligtvis också till andra tillverkare

hörsel fungerar endast i kombination med Apple-enheter

Otillande säte i örat (för moderna hörapparater)

som ido eller hdo tillgängligt

in-ear hörlurar

Medicinsk produkt specifikt för behandling av hörselnedsättning

Ingen medicinsk utrustning, främst för musikströmning

akku håller hela dagen

batteriet varar i 4,5 timmars hörseltid

batteriladdning tar flera timmar

20-30 minuter för full belastning

specifika fina inställningar som anges

Kolinställningar via App Audiogram

bullerundertryckning kan tjäna hörselskydd


AirPods Används som hörapparat

Inställningarna för att använda AirPods kan justeras till den individuella hörselföreställningen, vilket skapar en personlig lyssningsupplevelse. För konfigurationen kan en är anpassade. Specifika hörselfunktioner placerar också hörlurarna som hörselstöd:

Conversation Boost : Om boosteren är aktiverad, absorberar mikrofonerna i AirPods den akustiska miljön. Boardingljud försvagas och konversationspartnerns röst betonas tydligt och matas ut i örat.

live-mitmahl : Denna funktion möjliggör användning av iPhone, iPad eller iPod som en fjärrmikrofon om de är placerade i rumslig närhet. Ljudet skickas till AirPods via respektive enhet och därmed - enligt Apple - är lyssnaren på ytterligare avlägsna människor implementerat. Enligt tillverkaren är tillverkaren särskilt användbar i höga miljöer. En förutsättning är iOS 14.3 eller nyare samt användning av AirPods, AirPods Pro, PowerBeats Pro eller Beats Fit Pro.

Bakgrundsbrus : Tyvärr, om du under tinnitus, kan du använda dina AirPods för att överlappa de irriterande ljud. Till exempel kan regn eller brus väljas under avsnittet "bakgrundsljud" i iPhone -inställningarna för att kompensera för tinnitus. Kontrollalternativet kan läggas till i kontrollcentret för snabb åtkomst.

brusundertryckning och transparensläge : AirPods Pro och AirPods Max inkluderar möjligheten till brusundertryckning av yttre ljud. För att göra detta, neutralisera det oönskade bakgrundsbruset in och utåt. Dessutom är en ändring av transparensläge möjlig där ljudmiljön uppfattas helt trots hörlurar. Förändringen kan realiseras direkt via hörlurarna eller via iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac och också kontrolleras via kontrollcentret.

AirPods AS hörapparater: Fördelar och nackdelar

Fördelarna med AirPods som hörapparater hänvisar till den optiska aspekten, eftersom den moderna, populära designen kan gynna uppdelningen av stigmata jämfört med hörapparater. Särskilt unga hörapparater kan vara mer villiga att bära AirPods istället för konventionella hörapparater. Å andra sidan är brusundertrycket positivt, vilket kan bidra till hörselskydd mot högt omgivningsbrus.

Trots hörselåtgärderna främjar Apple inte sina AirPods som en hörapparater, eftersom hörlurarna inte är medicinska produkter. De tolkas varken för långvarig användning eller kan inte heller göra mer exakta inställningar för hörselstöd. En relativt kort batteritid på cirka 4,5 timmar räcker inte för heldagens behov av hörapparat. En standardform utan en individuell justering av örat leder till komfortbegränsningar och begränsar ytterligare livslängden. Akustiskt är det också problematiskt att en hörselprofil accepteras för båda öronen och att endast ett fåtal sido -sidor i lyssningsinställningarna kan vara konkreta. Enligt en studie av Auditory Insights höjs inte höga frekvenser i samma utsträckning som för konventionella hörapparater, men låga frekvenser ökas för intensivt.

Slutsats: AirPods Byt ut icke -mediska hörapparater

Slutsatsen kan sägas tydligt: ​​AirPods är inte hörapparater och kan inte ersätta de medicinska produkterna i full utsträckning. Eftersom de flesta av hörselproblemen inträffar i området med hög frekvens är bristen på förstärkning i detta område särskilt problematisk. Dessutom kan starkare hörselnedsättning inte behandlas med den främst producerade musiklyssningen hörlurar . I händelse av en liten hörselminskning kan AirPods fortfarande underlätta vardagen, men den begränsade komforten och batterigården talar mot användning som ett dagligt hörapparat. Bakgrundsbrusfunktionen kan å andra sidan betonas särskilt positivt, som kan användas på ett riktat sätt för att kompensera för tinnitus.

Apples åtgärder för att höra stöd

Även om AirPods inte representerar en motsvarande ersättning för hörapparater, är Apple imponerande när det gäller hörselstöd! Med gjord för iPhone är direkt strömning av innehåll på Apple -enheter via utvalda hörapparater möjligt. Användbarheten för hörselskadade människor kan också ses i de många operativa hjälpmedel för att stödja allvarliga och döva. På detta sätt hjälper sensorisk information eller tillgängligheten av Siri via skrivning och upptäckt av teckenspråk på FaceTime att använda enheterna. Du kan hitta ytterligare åtgärder som tillverkaren erbjuder för hjälp.