Binaurale Hörgeräte

Din guide för hörapparater på båda öronen

Ett hörapparat är ett högt tekniskt stöd. Du kan jämföra den med en dator. Gamla -utformade hörapparater är nu förbi, eftersom både teknik och optik har förändrats avsevärt. Ett hörapparat från idag är mycket mer än en enkel lyssningsförstärkare. Du använder ett antal speciella funktioner. Det talas också om den så kallade binauraliteten.

Den här guiden förklarar för dig vad som ligger bakom termen binaurala hörapparater och hur denna funktion stöder dig när du lyssnar. Du är mycket välkommen att söka råd från våra hörapparatexperter om anpassning och urval. Ring oss eller skicka ett meddelande om ämnet hörselnedsättning. Råd sker utan skyldighet och gratis.

Dagens och tidigare hörapparater i jämförelse

Kan du också komma ihåg de ursprungliga tidigare hörapparatmodellerna? Dessa kan bara stärka ljudet som tas emot. Detta händer oberoende av varandra. Det fungerar mycket annorlunda med ett modernt binalt hörselssystem. En modern process har utvecklats under de senaste åren. Detta är baserat på naturlig hörsel. Detta innebär att både vänster och det högra hörapparaten är kopplade och kommunicerar med varandra och kommunicerar. För dig betyder det enorm kvalitet om hörsystemen kan kommunicera med varandra. Beroende på den första situationen är dessa intelligent samordnade.

Naturlig hörsel med ett Binaural hörapparat

Hjärnan lyckas filtrera bort språket från ljudet och undertrycka brus. Det finns motsvarande signaler för att förstå språket. Det är också möjligt att tydligt förstå språk i en akustiskt krävande situation. Har du problem om det finns mycket ljud runt dig, till exempel på en restaurang eller i en tunnelbana eller på bussen? Om du tror att du nästan inte längre kan förstå din motsvarighet kan du avhjälpa situationen med ett binaural hörselsystem. Detta gör att du kan förbättra hela höra akustik .

Du är också välkommen att föreställa dig en liknande situation om du till exempel går en promenad i starka vindljud. Du kan inte ha en konversation utan hörapparat. Ett binaural hörselssystem lyckas automatiskt kontrollera var vinden kommer från och från vilken riktning språksignalen är. Endast de korrekta signalerna överförs till det andra örat med radio. Det störande vindbruset förtrycks effektivt. Detta fungerar mycket bättre för binaurala hörselssystem än med konventionella hörselssystem. En annan typisk situation är om du ringer med ett öra. Ett Binaural hörapparat kan känna igen detta och samtidigt undertrycka ljudförstärkningen. Samtidigt skickas också ljudet från telefonen och alla signaler till andra sidan. Så du kan höra de nödvändiga öronen på båda.

Mikrofonens riktning

Med nya system kan du höra oavsett synriktningen. Vanligtvis är mikrofonen inriktad efter vyriktningen. Men det kan hända att du sitter och arbetar koncentrerad från en dator. Ändå kanske du vill prata med en annan person som är på sidan eller bakom dig. I sådana situationer når äldre hörsystem sina gränser. Det ser väldigt annorlunda ut med ett Binaural hörapparat. Ett Binaural hörapparat vänder mikrofonerna exakt i den riktning från vilken signalen för språket kommer. Som ett resultat behöver du inte längre ögonkontakt för problem -fri kommunikation.

orientering i rymden

Vanligtvis behövs två välfunktionella öron för att säkerställa problem -fria riktningsförhör och för att orientera dig i rummet. De bästa skillnaderna erkänns av hörselcentret. En åtskillnad görs mellan vänster och höger örat när signaler anländer. Så du kan tilldela en position i rummet till signalen och hitta den. Det talas om den så kallade huvudskuggningseffekten. En säker riktningsbedömning är till och med möjlig med ett binauralt system för signalbehandling.