Bose Hörgeräte - SoundControl OTC Hörgeräte | MySecondEar

Bose hörapparater - SoundControl OTC hörapparater

Bose erbjuder nu hörapparater under hans varumärkesljudkontroll. Den som är förvånad: Jabra har redan bevisat att sådana länkar från hörlurar och hörapparatsteknologi är uppenbara. Jabra tillhör moderbolaget GN, som också säljer hörapparater med ROOLD. Men tillbaka till Bose: Enligt tillverkaren är SoundControl hörapparater de första hörapparater som godkändes av US Food and Drug Administration (FDA) för direktförsäljning till konsumenterna.

De nya ljudkontrollerade hjärtan är utformade för vuxna med lätt till medelhörning. I samband med Bose Hear -appen kan användare individuellt justera, programmera och kontrollera hörapparaten. Åtminstone hävdar tillverkaren att de kliniskt beprövade resultaten motsvarar kvaliteten på enheter hos audiologer - utan att besöka en läkare, höra test eller recept. Enligt Bose kan användare göra inställningarna själva, i realtid och i verkliga miljöer, utan att konsultera medicinska experter.

Soundcontrol -hörapparaterna kostar betydligt mindre än de flesta konventionella hörapparater, enligt Bose. Som nu har utvecklats för sig själva eller ett relaterat intresse: Marknadslanseringen är för närvarande begränsad till USA. För att använda hörapparaterna behöver du också Bose Hear -appen. Detta kostar ingenting, och hörapparaten i USA är tillgängliga för $ 849,95. De kommer att finnas tillgängliga i fem stater i USA från 18 maj: Massachusetts, Montana, North Carolina, South Carolina och Texas. Bose planerar dock att driva hela landet snart.

Att ställa in hörapparaten via appen bör bara ta cirka 30 minuter, enligt Bose. Ändå finns det hundratals alternativ för fina inställningen, sade han. Till exempel är det möjligt att selektivt öka tystare omgivningsbrus, och höjder och bas kan också justeras. Det är också möjligt att förstärka ljudet framifrån när du ringer - där den som ringer vanligtvis stannar.

Räckvidden för leverans av Bose SoundControl -hörapparater innehåller också tre olika öronproppar för mer bärande komfort. De små hörapparaterna väger 3 gram och innehåller två mikrofoner och en högtalare. Med en batteriladdning bör det vara möjligt att använda cirka fyra dagar, med en livslängd på 14 timmar om dagen. En volymkontroll ingår också i fallet om appen inte överklagar. Hörapparaterna är också vattentäta och levereras med ett ärende. Bose SoundControl -hörapparaterna är kompatibla med både Apple iOS och Android. De ansluter till smartphones via Bluetooth. I USA är de också godkända för återbetalning av sjukförsäkringsbolagen.

Bose drar sig ur hörapparatmarknaden

Bose Company drar sig ur marknaden för hörapparaten. Portalen "Hearing Health & Amp; Technology Matters" hänvisar till en artikel i tidningen "Boston Globe" från 3 maj 2022. Följaktligen har det funnits rykten i USA: s hörapparatbransch i månader, enligt vilken Boses hörapparatavdelning antingen skulle stänga eller ändra sin affärsstrategi. Som nu har blivit känt upplöst företaget sin hälsodivision efter en oberoende granskning av sin affärsstrategi i februari och släppte de anställda.

Företagets hörapparater för ljudkontroll var mindre än ett år på marknaden. Enligt medierapporter går Boses verksamhet dåligt. Den totala omsättningen sägs ha sjunkit med nästan en miljard dollar från 2019 till 2021. Företaget har varit tvungen att avfärda 2 000 anställda under de senaste åren och stänga mer än 100 specialbutiker. Bose vill nu koncentrera sig på sitt kärnområde med konsumentelektronik.