Gehörgangsentzündung: Behandlung, Ursachen, Symptome

öronsjukdomar - inflammerad öronkanal

terapi, symtom och orsaker till en hörselinflammation

När öronkanalen i örat är inflammerad är inflammationen vanligtvis allergisk, svamp eller bakteriell. Inte bara huden själv, utan också den subkutana huden i den yttre öronkanalen påverkas. Ibland till och med trumpäls eller hela Auricle är upplyst. I det här fallet talas det om myrringit.

Den här artikeln ger dig information om inflammation i förhandlingen. Du kan ta reda på allt om ursprunget och orsakerna till att tjäna inflammation. Vi förklarar symtomen och allt om diagnos hos läkaren och terapierna. Våra hörapparatexperter svarar gärna på alla frågor du kan ha. Du är välkommen att skriva eller ringa oss. Vårt råd sker utan skyldighet och gratis.

hur kommer det att höras?

Ofta är mikrotraumas utlösaren för att höra inflammation. Ett typiskt exempel är mindre hudskador, som till exempel uppstår när öronen är intensivt rengjorda. Vanligtvis används en bomullspinne. Sedan skadas hörselhuden, vilket har ovanstående konsekvenser.

allergiska reaktioner och sensibilisering av huden kan också vara orsaken till detta. Detta orsakas ofta av vissa hår tvättmedel eller andra konstgjorda medel. Exempel är tvålar eller hårsprutor. Ökad benbildning eller kronisk otitis media kan också vara ansvariga för ovanstående sjukdom. Inflammation i förhandlingen kan till och med orsakas av dermatit, psoriasis eller neurodermatit.

Symtomen

De typiska symtomen på att tjäna inflammation inkluderar en stark klåda eller till och med allvarlig öronvärk som kan följa. Dessa kan kännas särskilt när du ser något eller sitter i utkastet. Ljudledningen i öronen kan också störas. Som ett resultat kan du bara uppfatta tonerna ångade. De är varken tydliga eller tydliga. Ibland svällde din öronkanal också av en ansamling av slem. Denna typ av inflammation kan antingen förekomma torr med lämpliga hudskalor eller i en näringsrik form med en utsöndring. I mycket sällsynta fall påverkas till och med den omgivande benvävnaden.

Diagnosen för hörselinflammation

Först och främst bör du känna och inspektera din öronkanal. Det gör en läkare. En abscess eller ett furunkel kan vara orsaken till helheten. Det är viktigt att kontrollera om smärta inträffar när öronkoppen dras tillbaka. I alla fall bör du konsultera näsan näsor. Detta måste titta närmare på inflammation. Ett hörseltest och en översyn kan också hjälpa, eller en utstryk eller rengöring av hörselgången.

Hur behandlas hörselinflammation?

Det är viktigt att svullnaden i öronplanseringsinflammationen minskar och att felaktig hörsel kan återställas. Den villkorade hörselnedsättningen kan sedan minskas. Den första bör därför vara en rengöring av öronkanalen. Så snart läkaren har ett tydligt resultat kan krämer eller salvor användas med lämplig medicin. Om det finns ett allvarligt fall är administrering av antibiotika ibland nödvändig. I de flesta fall är emellertid inflammationen relativt lätt att kontrollera och behandla.