Hochtonschwerhörigkeit: Behandlung, Ursachen, Symptome

High -lound Hearing - Definition

Den höga hörseln är det vanligaste uttrycket för hörselminskning och kan hittas i ljus, medium samt höga nivåer. En hög -grad hög -ljud hörsel kan vara orsaken till att fastställa en grad av funktionshinder. Det är typiskt för denna typ av hörselnedsättning att den är begränsad till högfrekvensområdet. Högt ton hörselnedsättning ska klassificeras som en underform av Presbyakusis )

 • Bullerföroreningar
 • Sjukdomar
 • Genetisk predisposition
 • Symtom: Erkänna förhandlingen om förhandlingen mer

  Höga frekvenser är svåra för människor som lider av livräddarförhandlingen. Frekvenser från 2000 Hertz räknas upp till de höga tonerna. I samtal är vissa ljud - som S, F eller H - särskilt svåra att höra, med en generellt tråkig uppfattning av miljön. På samma sätt förblir höga röster, twitterande fåglar, såväl som höga frekvenssignaler (t.ex. pip som en signal om den stängda tvätten) otillgängliga för de drabbade. Det är särskilt slående när man upptäcker att hörselvolymen mestadels förblir oförändrad och bara känslan av en mer otydlig hörseluppfattning uppstår.

  Symtomen på olika intensitet uttrycker också

  beroende på uttryck för hörselnedsättning med hög frekvens:

  Diagnos av en hörsel ljudförhandling

  För diagnos av hög -ljud hörselnedsättning, ett hörseltest utförs först och ett audiogram skapas. Typen av hörselnedsättning och graden av försämring kan bestämmas från audiogrammet. I händelse av hörselbuller, ett avfall från 2000 Hertz och högre show i audiogrammet.

  High -lound Hearing Audiogram

  I detta audiogram kan den kurva som är typisk för ett hörselljud. Från 2000 Hertz sjunker både ben och luftrör avsevärt med ökande frekvens. Detta innebär att patienten kan höra mycket värre från detta område.

  Behandling: Behandla hörselnedsättning med hög frekvens

  Med ett hörapparat kan och bör de förlorade frekvenserna normalt göras hörbara igen. Om behandlingen saknas kan det annars vara svårighetskoncentration, osäkerhet och/eller aggression. Medicinska eller operativa behandlingsåtgärder är inte möjliga.