Hörbrillen: Modelle, Vor- und Nachteile | MySecondEar

hörsglasögon

Den som behöver en visning och hörapparat står ofta inför problemet som att bära båda stödåtgärderna kan leda till känslan av tryck eller besvär samtidigt. Förutom användningen av hörapparater i örat representerar hörselglasögon ett potentiellt utbudsalternativ för glas och hörapparater . Men att höra skyddsglasögon är inte detsamma som att höra glas, eftersom olika varianter av kombinationen Modell ger både fördelar och nackdelar som påverkar deras lämplighet för olika målgrupper.

hörsglasögon eller glas med hörselssystem?

I det klassiska hörselglaset installeras hörsystemet i glasögonfästena. Anslutningen mellan hörsystemet och örat realiseras via ett transparent hörselrör, som slutar i en otoplastik som sätts in i örat. Så hörselglaset förblir diskret, diskret och lätt att använda.

Alternativt kan glasögon vara försedda med hörsystem, som är anslutna via ett klicksystem . Följaktligen kan glasmodellen väljas efter önskemål och hörsystemet kan omvandlas, så att glasögonens förändring är flexibel. För att kunna fästa klicksystemet måste endast små modifieringar på glasögonramen göras.

Benledningsglasögon

Om införandet av otoplastik inte är möjlig eller utbudet av konventionella hörapparater inte är tillräckligt, kan det väljas att höra skyddsglasögon med benlinje. Detta är en form av Benledningsföretag Det fungerar via företaget som ligger på glasögonen på skallbenet. Med hjälp av benlinjen sker ljudöverföring med vibration, vilket initierar lyssningsintrycket.

för vem hör glasögon lämpliga?

Primärt lämpliga hörselglas är lämpliga för personer som behöver både hörsel och visuellt hjälpmedel. Särskilt när du bär glasögon är nödvändig under dagen, eftersom lyssningslinjen endast garanteras i kombination. Klicka på hörsystem visar sig vara praktiska när glasögon ofta ändras, till exempel till solglasögon.

nackdelar med att höra glasögon

Mindre lämpliga är att höra glasögon för endast sporadiska bärare av ett visuellt hjälpmedel, eftersom hörselföreställningen alltid är kopplad till användning av glasögon. Reparationer visar sig också vara problematiska. Dessa kräver ofta sändning av hörselglaset, vilket innebär att bäraren därför inte är tillgänglig för bäraren under reparationsperioden.

hörapparater och glasögon

Huruvida det är möjligt att bära ett hörapparat och glasögon beror på öronens form och storlek, typen av hörapparat och de individuella kraven. En obekväm känsla av tryck bakom örat kan uppstå eller helt enkelt uppfatta att ha både glasögon och hörapparat bakom örat. Detta problem kan undvikas genom hörapparater i örat. Men om du föredrar bakåtvånade enheter bör du använda moderna, relativt smala modeller som är mindre störande. Alternativt är hörselglasögon ett bra utbudsalternativ för att undvika det nämnda problemet. Nackdelarna med kombinationssystemen bör emellertid inte vara obemärkt.

hörselglasögon kostar

Priset för att höra glasögon består av två aspekter: priset för hörapparater och priset för montering. Under montering är ett pris på € 80 - € 150 att antas beror hörappriserna på modellen och tekniknivån.