Hörgerät für Katzen | MySecondEar

hörapparat för katter

Många kattägare letar efter sätt på internet, i böcker eller specialtidskrifter för att göra något åt ​​hörselförlusten av sina katter. Andra ägare av hörselskadade katter får råd från en veterinär.

Katter med vit päls påverkas av dövhet eller endast av hörselnedsättning, även om alla andra katter kan påverkas, men inte så ofta som hos katter med vit päls.

Många av dem stöter verkligen också på annonser där du letar efter hörselskadade katter. Målet med detta projekt var att använda ett hörapparat av en hörapparat akustiker till en katt. Många ägare av sådana katter deltog i denna studie.

En akustikermästare från East Frisia, som utvecklade ett hörapparat för hundar 1995, genomförde studier på mer än 40 katter tillsammans med veterinärexperter från ett tyskt universitet. Efter ett år var det tydligt att många av dessa katter från undersökningen inte var döva, utan bara hörselskadade. Alla katter var tillräckligt friska för att hantera operationen väl.

Dessa katter användes ett rör för hörapparaten. Ett digitalt hörapparat används som inte stänger kattens gröda. Med denna metod kan dessa katter fortsätta att bearbeta de vanliga akustiska signalerna i hjärnan oförändrade. För dessa katter, ljud som de inte längre kunde uppfatta innan operationen är hörbara igen.

Ljudet ges av den öppna öronkanalen. Den lilla storleken på hörapparaten är mycket viktig hos katter, annars kan du riva ner hörapparaten. Akustikermästaren testade enheten även i två år under extrema förhållanden som i en bastu eller med mycket kallt vatten. Det var först när det var tydligt att hörapparaten kunde bäras gratis gjorde testerna på katterna.

Under tiden har såret som skapats av operationen läkt mycket bra. Under de kommande dagarna kan hörapparaten fästas vid kattens öron. Huvudstödet är initialt inställt mycket svagt så att katten inte skrämmer om den plötsligt hör buller som hon inte längre kunde höra på mycket lång tid. Enheten testades emellertid efter operationen i katterna genom att överföra vågor via en dator.

Katterna reagerade mycket positivt på enheten. Många ägare är mycket glada över att se sina hörselskadade katter igen. Detta hörapparat kan hjälpa dessa katter att leva ett bättre liv.