Hörgerät juckt im Ohr: Ohrenjucken bei Hörgeräten

hörstödet klåda i örat

Det kan finnas flera skäl till varför ditt hörapparat i örat. En möjlig orsak kan vara en allergi mot materialet i hörapparaten eller mot öronpasset. En annan orsak kan vara en infektion eller irritation i örat.

Om ditt hörapparat i örat bör du först ta bort det och kontrollera örat. Om du har tecken på rodnad eller smärta bör du träffa en läkare eller ENT -specialist.

För att undvika klåda av hörapparater i örat bör du se till att ditt hörapparat rengörs regelbundet. Använd inte skarpa rengöringsmedel eller alkohol för att rengöra hörapparaten eftersom det kan skada materialet. Använd istället en speciell rengöringsagent för hörapparater och rengör hörapparaten dagligen.

Det är också viktigt att se till att hörapparaten passar korrekt och att öronpasset inte är för hårt. Om öronpasset är för hårt kan detta få örat att klåda och irritera. Om öronpasset är för löst kan feedbackljud och en minskad lyssningsupplevelse uppstå.

Sammantaget är det viktigt att du regelbundet pratar med din ENT -specialist för att säkerställa att ditt hörapparat passar korrekt och att alla problem kan erkännas och behandlas tidigt.