Alte Hörgeräte & Hörgerätebatterien entsorgen | MySecondEar

Old Hearing Aids & amp; Kassera hörapparatbatterier

Hörapparater är viktiga enheter som hjälper många att avhjälpa eller förbättra sin hörselsvaghet. De är emellertid också elektroniska enheter som måste bortskaffas korrekt efter slutet av deras livslängd. I den här artikeln kommer vi att titta på hur man kasserar hörapparater och hörapparatbatterier och vilka alternativ det finns.

Först och främst är det viktigt att notera att hörapparater och hörapparatbatterier inte bara ska bortskaffas i papperskorgen. De innehåller potentiellt skadliga ämnen som måste återvinnas korrekt för att skydda miljön och skydda resurser. De mer moderna zink-luftbatterierna anses inte vara farliga, men är ändå inte avsedda för bortskaffande i hushållsavfall.

Ett sätt att kassera hörapparater är återlämnande till tillverkaren eller återförsäljare. Många företag har inrättat program för att ta ut gamla hörapparater och donera dem eller för att återvinna dem ordentligt. Om du returnerar dina hörapparater, se till att alla batterier tas bort och att de skickas i en säker transportbehållare.

Ett annat alternativ är leverans av hörapparater vid en insamlingspunkt för elektronik . I många kommuner eller stormarknader finns det speciella insamlingspunkter där gamla elektroniska enheter, inklusive hörapparater, kan överlämnas. Dessa insamlingspunkter säkerställer att enheterna återvinns korrekt.

Det finns också organisationer som ägnar sig åt samling och återvinning av hörapparater . Ett exempel på detta är hör nu , en organisation som samlar gamla hörapparater och förlåter dem till människor i nöd som inte har råd med dyra nya enheter.

sammanfattade följande:

Hörmedli och hörapparatbatterier hjälper till att skydda miljön och skydda miljön. Det finns många sätt att kassera gamla hörapparater, till exempel återvändande till tillverkaren eller återförsäljaren, leveransen vid en insamlingspunkt för elektronik eller överlämnande till en organisation som är dedikerad till att samla in och återvinna hörapparater. Se till att alla batterier tas bort och hörapparaterna är säkert packade innan du kasserar dem.