Hörgeräte und Demenz | MySecondEar

hörselnedsättning och demens

Flera studier* delar i sina resultat fastställandet av en förhållandet mellan hörselnedsättning och demens . Hörselnedsättningen betonas till och med som största påverkningsbara riskfaktor för demens. Enligt Johns Hopkins University utsätts personer med en liten obehandlad hörselvaghet för en dubbelt så hög demensrisk span> jämfört med normal lyssnande. I händelse av en obehandlad hörselnedsättning

hörselnedsättning och demenssammanhang

hörselnedsättning Sneaks span> ofta långsamt insatt, vilket betyder att det är ofta inte erkänd direkt. Den huvudsakliga orsaken till detta är som gör hårcellerna , som säkerställer ljudabsorption och översättning av den akustiska stimulansen till elektriska signaler. Signalöverföringen är således begränsad och hörsel är lidande, särskilt inom högfrekvensområdet.

Som ett resultat har hörselnedsättningen vanligtvis en kapsett av de drabbade. Social isolering minskar i sin tur kognitiva stimuli som en person utsätts för. Den exakta anslutningen har ännu inte klargjorts och undersöks fortfarande vetenskapligt. Hittills, Förändringar i hjärnan på grund av hörselnedsättning. Anledningen till detta är potentiellt den starka koncentrationen som hörselskadade människor måste använda för att förstå. Andra funktioner i hjärnan kan försummas **.

I synnerhet verkar hjärnbarken och hippocampus vara särskilt påverkade. Så de områden som fungerar som gränssnitt mellan kort och långtidsminne . Dessutom blir hjärnan förmodligen van vid den minskade förhandlingen, vilket påskyndar minskningen av den senare.

Kan hjärtlig förlust leda till demens?

Den nuvarande forskningssituationen ger Många dokument för en koppling mellan hörselnedsättning och demens. Emellertid kan det negativa inflytandet av att höra svaghet aktivt minimeras. För att förhindra demens måste hörselnedsättning snabbt erkännas så att behandling av hörapparater kan startas så snabbt. Som ett resultat ska regelbunden lyssningsbestämmelse för att erkänna en lyssnande av lyssnande att betraktas som ett aktivt steg för att förhindra demens . Tidiga tecken ska alltid tas på allvar och kontrolleras sakkunnigt.

*Lin, F. R., Metter, E. J., O’Brien, R. J., Resnick, S. M., Zonderman, A. B., & amp; Ferrucci, L. (2011). Hörselnedsättning och incidentdemens. Archives of Neurology, 68 (2), 214–220. https://doi.org/10.1001/archneurol.362

Thompson, Rhett S .; Auduong, Priscilla; Miller, Alexander; Gurdel, Richard K. (2017): Hörselnedsättning som en riskfaktor för demens: en systematisk översyn. laryngoskop Investigative Otolaryngology 2 (2), 69-79.

** Lin, F. R., Yaffe, K., Xia, J., Xue, Q.-L., Harris, T. B., Inköp-Helzner, E., Satterfield, S., Ayonayon, H. N., Ferrucci, L., Simonsick, E. M., & amp; Health ABC Study Group. (2013). Hörselnedsättning och kognitiv nedgång hos äldre vuxna. JAMA Internal Medicine, 173 (4), 293–299. https://doi.org/10.1001/jamaintternmedmed.2013.1868