Hörgeräte für Hunde

Vad du behöver veta om hörselnedsättning hos hundar

visste att katter mellan 55 Hz till 79 kHz hör och hundar täcker ett intervall på 67 Hz till 44 kHz. Som jämförelse kan den genomsnittliga personen bara höra från 20 Hz till 20 kHz. Dessa siffror visar att djur hör bättre än vi gör. Hunden har också en selektiv hörsel. Om han sover låter han sig bli störd, såvida han inte hör matlådan eller hållaren.

Detta är möjligt eftersom hundens sensoriska celler inte är direkt kopplade till öronen, utan med speciella nervkanaler. Hunden kan slå på och stänga av detta efter önskemål. Hundar hör särskilt djupa och särskilt höga toner. Så om hunden inte hör, hjälper det inte riktigt att skrika honom. Ett lugnt kommando i en högre tonhöjd är mer meningsfull. Då kan din hund uppfatta ljudet bättre.

Sammantaget hjälper 17 öronöron hunden att hitta ljud. Hunden kan anpassa öronen oberoende av varandra för att kunna fånga källan till ett brus. Hundar hör sin ägare på grund av detta, även om det inte är i sikte. Den goda hörseln använder hund och ägare. Men vad ska jag göra om hunden inte längre kan höra sin ägare?

djur kan också förlora sin hörsel. Då måste du hitta en ny typ av kommunikation med djuret. Detta kan hända med karaktärer eller genom ett hörapparat till hunden. Men finns det också lämpliga hörapparater för den älskade fyra -gelade vän?

Symtom på hörselnedsättning hos hunden

Din hund kan inte berätta om han inte kan höra dig. När allt kommer omkring frågar han inte och kan inte be om att upprepa något. Men det finns andra sätt att avgöra om din hund hör dåligt. Ett ganska säkert tecken på hörselnedsättning är att din hund inte reagerar på vardagliga ljud. Till exempel, när hunden är de pittiga favoritleksakerna, ringer dig eller helt enkelt ignorerar den inhemska ringen. Din hund kan bli rädd när du vaknade honom eftersom han inte hörde hur du kom till honom. Hundar med hörselnedsättning tenderar också att skälla oftare. Detta beror på att hunden inte längre kan höra sig själv när man skäller.

orsaker till hörselnedsättning hos hunden

djur förlorar också hörseln när örat är skadat. Detta kan hända genom skador på de små hårsäckarna och irriterande inuti öronen. Hos äldre djur degenereras nerverna och vissa djur har haft dåliga nerver i öronen sedan födseln. Tumörer eller sprickor i trumhinnan kan också orsaka skadan. Ofta inflammation i örat eller trauma leder till hörselnedsättning under lång tid. Hundtalangviruset kan attackera hörseln av hundar särskilt starkt. Detta kan undvikas genom vaccination.

Behandling av hörselnedsättning hos människor

Majoriteten av hörselnedsättningen kan inte vändas. Forskare är emellertid svåra att regenerera antalet hårsäckar igen. Designmöss hör liknar människor, varför försök genomförs på hörselnedsättning på mössen. Varje genombrott i racingmöss kan också vara ett genombrott för människor.

Forskare har redan injicerat stamceller från djuren i omogna nervceller och därmed återställer dem. Förhandlingen kan återställas med upp till 46% under 10 veckor. Follikelersättningen hjälper till att 15 % av hörselnedsättningen som utlöste av neuropati. En sådan framgång kunde ännu inte registreras i andra typer av hörselnedsättning. Djur med sämre hörsel anpassar sig till sin omgivning i enlighet därmed. Förlusten av hennes hörsel påverkar dig inte lika mycket. Dina andra sinnen kompenserar för hörselnedsättning.

hörapparat för hunden - lönar sig det?

När det gäller hörselnedsättning hos hunden är ett hörapparat också ett alternativ att kompensera för hörselnedsättning. En läkare från Aubery University utvecklade hörapparaten för hunden baserat på ett mänskligt hörapparat. Med en plastslang och skumproppar anslutade den sedan enheten till hundens öronkanal. Inte alla hundar skulle tolerera en främmande kropp i örat. Eftersom dessa kan avvisas är hörapparater för hundar inte så vanliga. Läkare forskar för närvarande ett cochlea -implantat för hundar. Men de är dyra och det finns ingen garanti för att de fungerar.

Inte varje hund accepterar hörapparaten i örat. Dessutom är hörapparaten bara vettigt om hunden fortfarande kan höra på ett örat. I alla fall är en individuell produktion för hunden nödvändig. Detta beror på att öronkanalen hos människor och hundar skiljer sig avsevärt. Hunden har en vertikal och en horisontell öronkanal. Huvudstödet är täckt med ett skumgummi och anpassar sig sedan till öronkanalen.

För insatsen av ett sådant hörapparat måste hunden dock kunna immobiliseras eller bedövas. En hund förstår inte att han ska hålla sig stilla. Det är därför användningen av ett hörapparat för hunden är en medicinsk intervention. I det här fallet bör du överväga om hörapparaten faktiskt har användning eller bara betyder stress för hunden. Detta är också anledningen till att hörapparater för hunden kan vara en dyr investering, eftersom det inte alltid kan sägas i förväg om detta lönar sig. Mindre hundar tar ofta den främmande kroppen bättre än större hundar.

Med mycket tålamod och träning kan du också förvärva teckenspråket för hunden. Därför rekommenderas inte alltid steget mot hörapparater hos hundar. En hund med handikapp kan vara en utmaning, men hunden själv går ofta bra med sitt handikapp.

Det ser annorlunda ut med dyra poliser eller personsökande. I det här fallet kan ett hörapparat vara vettigt så att hunden förblir redo för användning. Men som människor behöver hunden tid för att vänja sig till enheten. Det kan vara långt tills hunden hör kommandona igen eller hoppar upp igen med matningsboxen.

Kostnader för ett hundförhöra med hunden

tester med hörapparater i örat visade framgång i undersökningar av hundar. Om du misstänker att ditt djur hör dåligt, kontakta en veterinär. Detta kan sedan planera det ytterligare förfarandet för ett hörapparat.