Hörgeräte für sehr enge Gehörgänge | MySecondEar

hörapparater för mycket nära öronpassager

Hörapparater är en viktig hjälp för personer med hörselnedsättning, eftersom de hjälper dem att bättre uppfatta toner och språk. Men mycket smala öron kan vara en utmaning, eftersom de flesta hörapparater är utformade för standardiserade storlekar och former. För personer med mycket smala öron kan det vara obekväma eller till och med smärtsamma att bära hörapparater.

En möjlig lösning för detta problem är användningen av anpassade öronstycken, även kallade otoplastier. Dessa är individuellt anpassade och erbjuder en bekväm och exakt exakt passform. Ett specialistlaboratorium producerar otoplasten genom att göra ett intryck av öronkanalen och sedan modellera öronen i enlighet därmed.

För personer med mycket smala intäkter är produktionen av otoplastier emellertid en utmaning eftersom det kan vara svårt att hitta en passform som är bekväm och säker. I sådana fall är det viktigt att akustiker och specialistlaboratorium är kreativa och modiga och eventuellt använda alternativa material eller tekniker för att uppnå bästa möjliga passform.

Ett annat alternativ för personer med mycket smala öronkanaler är användningen av benledningsförvandlingar. Denna typ av hörapparater överför ljud via vibrationer till den beniga strukturen i huvudet och undviker därmed öronkanalen. Ett exempel på en sådan enhet är ADHEAR -hörapparaten från Medel, som inte sätter en högtalare i örat, men sticker ett litet membran bakom örat. Den här enheten kan vara ett bra alternativ om konventionella hörapparater inte är lämpliga på grund av snäva intäkter.

I alla fall är det viktigt att personer med snäva intäkter besöker en hörselvårdspersonal som är specialiserad på att anpassa hörapparater och kan erbjuda enskilda lösningar. En bra akustiker kommer att ta hänsyn till de specifika behoven och kraven för varje enskild kund och hitta bästa möjliga hörapparater tillsammans med kunden.