Hörgeräte lauter stellen: So geht es!

hörapparater är högt: det är så det fungerar!

Moderna hörapparater anpassar vanligtvis sin volym till sin omgivning automatiskt. Tyst ton är mer förstärkt för att göra dem mer hörbara. Du kan dock också manuellt ställa in volymen på dina hörapparater för att optimalt anpassa dem till dina önskemål. Det finns olika alternativ för detta:

med "grepp bakom örat"

på själva hörapparaten är vanligtvis en volymkontroll i form av en knapp eller en COG . Beroende på de specifika inställningarna som din akustiker har gjort för dig är knapparna programmerade i volym- eller programändringar. Din akustiker kommer att diskutera vilka knappar på dina hörapparater för volymjustering.

Klassiskt Öka volymen genom att trycka på volymkontrollen överst eller vrida hjulet uppåt. För bättre stabilisering är det tillrådligt att använda hörapparaten med tummen och använda pekfingret för volymkontroll . I de flesta fall åtföljs volymförändringen av en signalton som också blir tystare eller högre. När den högsta nivån har uppnåtts visar detta en kontinuerlig ton.

med fjärrkontroll

Nuförtiden, en stor del av de välkända tillverkarna fjärrkontroller Erbjudanden som de kan ändra inställningarna för sina hörapparater. Förutom programändringen kan också regleras vid tryck på en knapp . Fjärrkontrollerna är tydligt markerade med "+" och "-", varvid "+" används för att öka volymen .

av smartphone

Ett annat alternativ för volyminställning appar av motsvarande hörapparatstillverkare för smarttelefonen. I dessa kan förändringar i volymnivån göras av reglage eller knacka . Det här alternativet är särskilt lämpligt för teknik -Savvy, eftersom ingen ytterligare enhet behöver bäras i form av en fjärrkontroll.

Obs : Observera att volyminställningarna återställs när du ändrar programmet eller slås på och slå på hörapparater.