Hörgeräte mit Bluetooth verbinden - So einfach geht es!

En stor del av de moderna hörapparaterna är Bluetooth och kan därmed skapa en trådlös anslutning till din smartphone eller andra externa enheter. Detta möjliggör direkta ljudmottagning , till exempel från musik, telefoni eller tv -ton, via hörapparaterna. Som ett resultat finns det många applikationsområden där en Bluetooth -anslutning säkerställer fria händer och lättnad.

Anslutningen mellan till exempel smartphone och hörapparater är etablerade i bara några enkla steg och skiljer sig bara minimalt beroende på operativsystemet. Slåsen, öppna inställningarna och slå på Bluetooth på båda sidor ska vanligtvis slås på tills hörapparaterna kan visas och valts på smarttelefonen, bärbar datorn etc. Deaktivering måste också utföras via inställningarna. Den grundläggande förutsättningen är alltid kompatibiliteten för hörapparater och slutanordning samt delvis vissa versioner av driftsprogramvaran.

Anslut hörapparater till Apple

hörapparater som bär en made-före-Ephone (MFI) -märkning kan vanligtvis enkelt kopplas till Apple-enheter. Det bör klargöras innan du köper om din smartphone och dina hörapparater faktiskt är kompatibla. För coupling Följande steg måste vidtas: Inställningar & gt; Bluetooth: Se till att Bluetooth är aktiverad här. Gå tillbaka till Inställningar & GT; Drift av aids & gt; Hörapparater: Om du är här, öppna och ansluta batterifacket för dina hörapparater (på batterienheter ) eller stäng av hörapparater och tillbaka på (för batteridenheter ). Så snart dina hörapparater visas, tryck på dem. Följ instruktionerna på skärmen och vänta tills kopplingen är klar. En signalton markerar slutet på parningen. När du har genomfört denna process en gång kommer dina hörapparater automatiskt att ansluta till slutanordningen.

till Justering av inställningarna Du kan få via inställningar & gt; Drift av aids & gt; Hörhilfe & gt; MFI hörapparater. Alternativt kan inställningarna öppnas med ett kortkommando : Tryck på sidoknappen eller hemknappen tre gånger. För åtkomst via Control Center kan du "lyssna" där: gå till inställningar & gt; Drift av aids & gt; Hörapparater & gt; MFI hörapparater & GT; Kontroll på låsskärmen: Aktivera det här alternativet för direkt åtkomst. Nu kan du kontrollera hörapparaten, välja hörapparat, välja strömmar med en blockerad skärm batteristatus, volym och omgivande mikrofon och bestämma levande deltagande och bestämma om ljudsignaler, till exempel samtal, ska vidarebefordras till hörapparaten eller inte.

Du kan koppla dina hörapparater med flera Apple -enheter. Förändringen mellan anslutningarna fungerar vanligtvis automatiskt om du utför åtgärder på respektive enhet som innehåller ljudsignaler eller ett samtal på smarttelefonen. Inställningsändringar överförs också automatiskt till alla enheter. Det är bara viktigt att registreras på alla enheter med Apple ID och att vara i samma WLAN -nätverk. Apple Services Siri, Telephony, Apple Music, Apple Podcast och Apple TV är tillgängliga för hörapparatströmning.

Anslut hörapparater till Android

En anslutning till Android -enheter kan produceras i operativsystem från Android 13 eller högre. Oavsett om du redan har den här versionen kan kontrolleras i systeminställningarna. Hörnhjälpmedel och Android -produkter är med given kompatibilitet på två sätt att koppla :

  • Om "anslutna enheter": öppna inställningar & gt; anslutna enheter & GT; Para ny enhet. Aktivera Bluetooth på ditt hörapparat och välj den från listan så snart hörapparaten visas på skärmen på Android -enheten. För att koppla flera hörapparater måste en efter den andra anslutas på detta sätt. Meddelandet "aktivt, vänster och höger" indikerar att anslutningen till båda enheterna har upprättats framgångsrikt. Inställningar i hörapparaten kan nås och redigeras utöver hörapparatens namn.
  • Om "hörapparater": gå till inställningar & gt; Drift av aids & gt; Hörapparater & gt; Nästa & gt; Para ny enhet. Aktivera kopplingsläget på ditt hörapparat och välj det i listan på din slutanordning så snart den visas där. För att ansluta flera hörapparater måste kopplingen utföras individuellt för båda enheterna en efter den andra. Om båda enheterna är framgångsrika anslutna visas statusen "aktiv, vänster och höger".
  • hörapparater med Bluetooth: Funktion & amp; Fördelar

    Bluetooth möjliggör dataöverföring mellan enheter via radio, så länge de är i närheten. Den trådlösa anslutningen mellan två ändenheter förblir lagrad och säkerställer automatisk koppling av de två, förutsatt att Bluetooth är aktiverad och transmissionsradie observeras tills anslutningen är aktivt raderad. Det intervall där dataöverföring är framgångsrik varierar. En del av alternativet är att upprätta flera anslutningar till olika enheter.

    Den största fördelen med Bluetooth -hörapparater är -anslutningen till andra slutenheter , såsom smartphone, tv, dator etc. Ljudet från de externa enheterna överförs till dina hörapparater och möjliggör en Gratis rörelse i rymden utan förlust av kvalitet. För anslutningen till TV: n är en tv -kontakt nödvändig. Även om de flesta moderna hörapparater är utrustade med Bluetooth, bör du se till att dina hörapparater är kompatibla med dina respektive slutanordningar innan köpet görs. Om du strävar efter ytterligare refinements av lyssningsintrycket kan du använda tillverkar -specifika appar konfigurationer.

    Många fruktar den snabba batteriförlusten när du använder Bluetooth. Denna rädsla är helt motiverad, eftersom batterilättningen för hörapparater minskas vid användningen av Bluetooth. Bluetooth låg energi minskar emellertid elförbrukning utan att utlösa förseningar. På detta sätt finns det en hög prestanda, omfattande anslutning och lätt och snabb laddning.