Hörgeräte mit dem Fernseher/ TV verbinden

Begränsad hörsel påverkar nästan alla livsområden. Den faktiskt avkopplande tv är en utmaning för många dagliga utmaningar, eftersom hörselproblem begränsar tv -njutningen. Lyckligtvis är moderna hörapparater inte längre uteslutande utformade för förstärkning av vardagliga samtal. Istället öppnar de nya möjligheter till deltagande och normalitet för hörselskadad genom anslutningen till externa enheter.

tv med hörselskador

inte bara din egen kul med tv är reducerad, det kan också finnas en kollega interaktion - som familj, vänner eller partners - också påverkade av situationen. Ofta kan detta till och med vara en första indikation på hörselminskning. Om du vill ge dig själv och dina rumskamrater den vanliga tv -upplevelsen har du olika alternativ:

  • TV -hörlurar : mestadels den första (övergång) lösningen när den höga tv tar nerven. Det finns emellertid ett oöverträffligt problem: tillsammans är tvåt inte längre möjligt när man använder hörlurarna, eftersom ljudet matas ut antingen högt eller via hörlurarna.
  • TV -hörselprogram : Aktiker för hörapparaten kan konfigurera vissa tv -program, som sedan används i relevanta situationer. Speciellt med höga talaktier som i nyheterna stöder dessa program hörselförståelse. När det gäller språk som inträffar med bakgrundsljud och/eller musik kan det snabbt bli obegripligt.
  • TV -streamer : Med de extra tillbehören möjliggörs direkt ljudöverföring från TV till hörapparaten. Jämfört med ovanstående alternativ är resultatet en optimal kombination av hörselkvalitet och anpassad volym för alla stipendiat. Trots anslutningen till hörapparaterna kan andra nuvarande höra ljudet i deras önskade volym. Ytterligare förbättringar av ljudet kan justeras via motsvarande appar.

Anslut hörapparater till TV: n

Under tiden erbjuder alla större tillverkare av hörapparater lämpliga TV -streamers till deras hörapparater. För att skapa en koppling mellan hörapparaten och tv måste både TV -streamers och tv samt streamers och hörapparat kopplas. När du har gjort kopplingen en gång ansluter enheterna vanligtvis automatiskt när de är påslagen. Delvis är det möjligt att koppla flera hörapparater med TV -bindande låten. Den exakta processen för anslutning och koppling är liknande, men är tillverkare -specifik. Kopplingsprocessen för några utvalda strömmar av de mest populära märkena visas nedan.

TV -adapter för hörapparater

Olika tillverkare av hörapparater erbjuder TV -adaptrar för hörapparater för att returnera TV -upplevelsen. Ett urval av de mest populära tillverkarna finns här:

Oticon Connect hörapparater till TV

oticon TV-adapter 3.0 : Oticons TV-adapter är först ansluten till en strömkälla. Fyra anslutningsalternativ finns tillgängliga för anslutning från TV till adaptern, varigenom tillverkaren själv rekommenderar att du använder Toslink, eftersom det är så den bästa ljudkvaliteten uppnås. Det sista förberedande steget måste vara kopplingen av hörapparaterna med TV -adaptern. Du kan bara ansluta en adapter per hörapparat, men själva adaptern kan kopplas ihop med valfritt antal enheter. För att göra detta måste batterifacket för hörapparaterna öppnas och sedan stängas igen. Ta med de aktiverade hörapparaterna nära adaptern eller lägg dem på den. Så snart lysdioderna lyser kontinuerligt blå, är parningen klar. Nu kan sortimentet av TV: n aktiveras i programvalet så länge de är inom räckhåll.

Om du ägs av fjärrkontroll kan du också börja strömma via TV-adaptern och på ett avstånd lyssna på TV -ton på upp till 15 meter. Om ditt hörapparat inte har Bluetooth kan du använda streamer pro . Ditt hörapparat Acoustician måste bara para hörapparater en gång med strömaren per, då har du möjlighet att använda TV -adapterns fördelar.

Phonak Connect hörapparater till TV

phonak TV-kontakt : TV-kontakten från Phonak måste först anslutas till en kraftkälla och till TV: n vara ansluten. Dina hörapparater kan kopplas ihop genom att trycka på anslutningsknappen för kontakten om den förstnämnda är mindre än en meter bort från den. En bekräftelseton indikerar den framgångsrika anslutningen. Efter den första kopplingen är hörapparaterna automatiskt anslutna så snart de är inom räckhåll.

RELOUND HORTLIGHETS Anslut till TV

RESOUND TV-streamer 2 : Resound's streamer är också ansluten till en kraftkälla och din tv i The första steget. Kopplingen av hörapparaten aktiveras genom att kort öppna och stängde batterifacket för hörapparaten. Batterienheter måste läggas i laddaren ett ögonblick och tas bort igen. Samtidigt måste parningsknappen på streamern tryckas för att aktivera parningen. Framgångsrik anslutningsproduktion bekräftas med en tonsekvens och du är redo att använda streamer för TV. Du kan också ställa in själva TV-adaptern, beroende på om du bär hörapparater i en eller bindande örat, om du vill ta emot mono eller stereoljud.

widex Connect hörapparater till TV

widex TV-spel : Så snart Widex TV-spelet har anslutits till TV: n, kopplingen med hörapparaten kan äga rum. För att göra detta, öppna batterifacken kort, stäng dem igen och ta enheterna nära stationen. En ljussignal är indikatorn på framgångsrik parning. Lyssningsglädjen kan också justeras i volym och ljud via appen.

Starkey Connect hörapparater till TV

Starkey TV 2.4 Streamer : Anslut streamer till el och tv. För att ansluta hörapparater och TV -streamers, stänga av det förra kort och vänta ett ögonblick för att du ska slå på dem igen. Huvudhjälpmedel måste vara nära streamerstationen så att en parning är framgångsrik. Om den används nedan kan strömning startas via appen och njutas av i ett intervall av 10 meter.

Signia hörapparater ansluter till tv

Signia Streamline TV : Din strömlinje måste först anslutas och slås på till el och din TV. Stäng sedan av dina hörapparater och tillbaka. För att starta den automatiska kopplingen, lägg dina hörapparater på streamer. Anslutningen var framgångsrik om båda lysdioderna lyser kontinuerligt blå.