Hörgeräte Reparatur: Kosten, Pauschale, Krankenkasse | MySecondEar

reparation av hörapparater: kostnader, fast ränta, sjukförsäkring

hörapparater är en viktig del av vardagen för personer med hörselproblem. De gör det möjligt för världen att uppfatta världen bättre och förstå vad som sägs. Men om ditt hörapparat går sönder eller inte längre fungerar korrekt, kan detta leda till svårigheter som gör det dagliga livet betydligt svårare. I den här artikeln kommer vi att hantera reparation av hörapparater och titta på hur man reparerar ett trasigt hörapparat.

e s ger olika skäl till varför ett hörapparat måste repareras. fukt är den största fienden för de känsliga komponenterna i hörapparater och kan leda till tidig åldrande och defekter. Det är inte ovanligt att detta leder till ett funktionellt fel. Skräcken är ofta större än den antagna defekten, och endast batteriet eller en hörselslang måste ändras. Om andra delar av hörapparaten bryts, kan bara ett hörapparat för hörapparaten hjälpa till.

Vissa orsaker till fel åtgärdas snabbt - till exempel om mikrofonen är blockerad av föroreningar eller om ett nytt öronpass måste användas. Förutom det nya öronpasset erbjuder många Acoustics för hörapparater så små reparationer som en del av garantin som en gratis tjänst.

Tips för ett defekt hörapparat

Om du upptäcker att ditt hörapparat inte fungerar korrekt, bör du först genomföra några tester innan du konsulterar en hörapparat Akustiker:

  • Se till att ditt hörapparat också är påslagen.
  • Sätt på volymen för att kontrollera om volymkontrollen av misstag justerades.
  • Kontrollera om batteriet sitter korrekt och testa batteriet eller sätt in ett nytt. Var uppmärksam på batteriets livslängd, som kan variera mycket annorlunda beroende på tillverkaren.
  • Om du bär en HDO -modell, kontrollera slangarna eftersom du kan slitna eller bryta över tiden.

Reparationskostnader för hörapparater

Om hörapparaten är defekt och en mer omfattande reparation är nödvändig kommer de lagstadgade sjukförsäkringsbolagen att ersätta sin försäkrade. Till exempel, om mikrofonen bryts, öppnas reparationskostnaderna för sjukförsäkringsbolagets underhållsplan.

När det gäller ytterligare betalningsfria grundläggande hörapparater täcks alla nödvändiga reparationer av sjukförsäkringsbolagets plana ränta. Om du är transportör av ett hörapparat med en mängd ytterligare funktioner betalar sjukförsäkringsbolaget ett fast belopp.

Dessutom måste du delta i kostnaderna om förbrukningsvaror byts ut.