Hörgeräte Wasserdicht: Sind Hörgeräte wasserresistent? (Schwimmen, Dusche, Sauna, etc.)

hörapparater Vattentät: Är hörapparater vattenresistent? (Simning, dusch, bastu, etc.)

Vanligtvis är vatten den största fiende av hörapparater. Stark fukt i duschen eller i poolen hoppade och de används inte längre. Men finns det också hörapparater som faktiskt är vattentäta?

du bör vara uppmärksam på detta när du köper

MEITE -hörapparaterna har inga problem med att spruta eller få lite svett. Situationen är annorlunda om du vill fördjupa ditt hörapparat i vattnet. Hörapparater som annonserar med "vattentät" skyddas mot stänkvatten. Men de är inte riktigt vattentäta och är inte lämpliga för simning.

Siemens presenterade ett vattentätt hörapparat 2013. Aquaris -modellen var helt vattentät och kunde också överleva spåren i poolen. Det var perfekt för idrottare och utomhusvänner som letade efter ett robust hörapparat. Tyvärr har företaget stoppat produktionen och produkten är inte längre tillgänglig i butikerna. Vissa transportörer tyckte dock att det var konstigt att bära hörapparater i vattnet. De var för vana att inte längre uppfatta det omgivande ljudet i simbassänger. Vattnet och andra människors ljud uppfattades sedan som irriterande.

Det betyder de olika IP -klasserna

hörapparater med klassificeringen IP-68 kan nedsänkas i vattnet under en kort tid. Siffrorna 1-9 säger hur starkt resistent en produkt är mot vatten eller damm. Så IP 68 betyder uppdelat: fullständigt skydd mot damm och skyddat från penetrering av vatten under en obestämd period.

Ändå bör hörapparaterna användas med försiktighet. I vardagen innebär detta att de överlever fallet i badkaret, oavsiktligt slitage i duschen eller i en regndusch. Men det betyder inte att du kan simma med det i timmar. Hörapparaten måste torkas efter kontakt med vatten.

men finns det nu vattentäta hörapparater?

Svaret kallas! Den schweiziska hörapparatstillverkaren phonak lanserade det vattentäta hörapparaten "Phonak Audeo Life" 2022.

Med Audéo Life presenterar Phonak ett hörapparat som särskilt kompletterade en aktiv, sportig livsstil. Som en del av den populära Paradise -serien sticker den nya enheten ut genom en extra beläggning som lovar hög motståndskraft. Med denna nya, uppladdningsbara följeslagare behöver du inte längre oroa dig för att du måste göra utan fysiska aktiviteter på grund av din hörselnedsättning. Audéo -livet är vattentätt på upp till 50 cm djup. Detta omsluter både söta och salt och poolvatten.