Hörgeräteverordnung: Ausstellung und Gültigkeit | MySecondEar

hur får jag hörapparat?

Om det finns misstankar om att höra svaghet är det bäst att gå till en öron-, näsa och halsdoktor (ENT) tidigt. Ett hörseltest utförs, orsaken och graden av din hörselnedsättning bestäms och lämpligheten för dina öron för hörapparater kontrolleras. Om en hörselnedsättning fastställs kommer du att få en hörapparatreglering från läkaren.

vad är hörapparatregleringen nödvändig för?

Förordningen om hörapparaten är som ett medicinskt recept och ger dig rätt att få en extra betalning på dina hörapparater från sjukförsäkringsbolaget. Beviset på en medicinsk nödvändighet av enheterna är ett grundläggande krav för att anta kostnader. För det fria hörseltestet, valet av hörapparat och en rättegång, krävs fortfarande ingen reglering, endast när köpet behandlas. Din hörselakustiker tar över faktureringen med sjukförsäkringsbolaget. I alla fall bör du klargöra med din sjukförsäkring i förväg om din hörapparat akustiker är listad som en avtalspartner. På detta sätt undviker du överraskande komplikationer i subventionen.

Vilka är villkoren för en hörapparatreglering?

En förordning för behovet av bilaterala hörapparater omfattas av följande i " Riktlinjer för den federala gemensamma kommittén för förordning av AIDS i kontraktsmedicinsk vård ” Föreskrivna kriterier:

  • En hörselnedsättning på minst 30 decibel på det bättre örat måste vara tillgängligt i minst en testfrekvens mellan 500 och 4000 Hertz.
  • Förståelseshastigheten får inte vara språk audiometriskt - på det bättre örat och med hörlurar i Freiburg monosylling -testet med 65 decibel - inte över 80 %.

För en leverans av en sidosidig leverans måste följande krav uppfyllas:

  • Hörseln för det dåliga örat måste vara minst 30 decibel i en testfrekvens mellan 500 - 4000 Hertz.
  • Förståelseshastigheten kanske inte är föremål för språk audiometriskt - på det sämre örat och med hörlurar i Freiburg monosylling -testet vid 65 decibel.

för andra typer av hörapparater, inklusive hörapparater för benledningar, avvikande kriterier.

VÄRDELID REGULATION Giltighet

Som regel krävs endast en hörapparatreglering för primärvård. Om du får ett sådant certifikat är det giltigt i sex månader, men måste vara tillgängligt för sjukförsäkringsbolaget 28 dagar efter utgivningsdatumet. Följaktligen, var uppmärksam på ett snabbt besök hos Hearing Care Professional efter utställningen. Således får de tillräckligt med tid att testa de nya hörapparaterna utan att riskera komplikationer i den extra betalningen.

Var sjätte år kan du kräva en ny subvention för nya hörapparater från ditt sjukförsäkringsbolag. Du behöver vanligtvis inte ha en ny reglering utfärdat för uppföljningsomsorgen. Undantag gäller emellertid om nya hörapparater köps före slutet av den sex åriga cykeln, till exempel på grund av förlust. I det här fallet bör du presentera en ny hörapparatreglering av din ENT -läkare.