Hörtraining: Besser hören mit und ohne Hörgeräte | MySecondEar

Oavsett om det är förebyggande eller i händelse av en befintlig hörselnedsättning, kan hörselträning ge ett bidrag till förbättringen vid hörsel eller förhindra hörselnedsättning samt dess progressiva process . Vilket stimulerar väsentlig hornnerv för hörselprocessen om den inte stimuleras med tillräckliga hörselstimuli. Således säkerställer stimuleringen av hörselträning att ljudnerven förblir aktiv och hörselnedsättningen inte stärker. Förhandlingen kan också utbildas när ett hörapparat bärs, eftersom detta också orsakar stimulering av hörsel och förbättrar förståelse och lyssnande med lyssningsförstärkning.

Förutom att höra, spelar hjärnhjärnan också en avgörande roll i hörselprocessen. Som ett resultat är den senare lika mycket uppmärksamhet när det gäller att höra träning. Det är praktiskt att motsvarande övningar kan genomföras dagligen och redan med en liten tid. Resultaten är desto mer imponerande för detta, eftersom med träning av hjärna och hörsel, både blodcirkulationen och den kognitiva flexibiliteten

Om du misstänker att höra skador, bör du boka tid med en ljudspecialist i alla fall för att upprätthålla tillräcklig vård och motverka en förvärring. Snarare kan hörselträning ses som en ytterligare åtgärd eller förebyggande, inte som enda terapi.

Övningar för att höra träning

Det enklaste sättet att göra är regelbunden lyssningsträning när det är integrerat i vardagen som en integrerad del av vardagen. Eftersom följande gäller: Ju mer träning, desto bättre är effekten. En praktisk biverkning är en ökning av förmågan att koncentrera sig.

Det finns olika övningar som kan användas däremellan eller på ett mycket riktat sätt för att främja hörsel och hjärna.

Läs

högt: Läs dig själv högt och lyssna på din egen röst. Ta dina egna andetag och förändra ljudet på din röst. Kanske låter kanske konstigt till en början och kanske också känns ovanligt till en början, men det hjälper till att uppfatta olika ljud exakt och att skilja dem från varandra.

Lyssna : Denna övning måste genomföras med slutna ögon, eftersom detta väcker uppmärksamhet. Försök att fånga eventuella ljud i ditt område akustiskt och identifiera om möjligt. Målet är att betala särskilt tyst ljud som normalt inte hörs.

Musik : Även den älskade musiklyssningen kan kopplas till hörselträning. För att göra detta, växla till musik eller radio och flytta genom rummet. Koncentrera dig om hur ljudet förändras medan du varierar din position. Testa samma med olika volymer eller över ett större avstånd, till exempel från ett annat rum. Vad finns exakt i din favoritlåt? Vilka instrument används i låten? Du kommer att bli förvånad över hur många detaljer som fortfarande kan upptäckas i välkända låtar.

Stay i rörelse : Rörelse är bra för din kropp, det visste du verkligen redan. Men vad som inte är medveten om många: hörselförmåner drar nytta av fysisk aktivitet lika. Eftersom rörelse främjar blodflöde till hela kroppen, inklusive det inre örat och cochlea, som har en betydande del av hörselprocessen. Du behöver inte göra ansträngande fitnessövningar för detta, till och med liten rörelse får din blodcirkulation igång och tar med sig de önskade fördelarna. Hitta något du tycker om, för i det bästa fallet flyttar du varje dag och gör något bra för din kropp och själ.

yoga : Som en särskilt fördelaktig sport kombinerar yoga träningen av kropp, sinne och själ. Bortsett från rörelseaspekten, bör vissa poser också utöva ytterligare, positivt inflytande på hörsel. Under de spända övningarna kan kroppen befria sig från rädsla och stress, vilket förbättrar cirkulationen och nervfunktionen. Tinnitus kan också behandlas effektivt med stress -reducerande praxis.

Meditation : Kan det vara lite tystare? Då är meditation medel för många syften! Förutom imponerande hälsofördelar, såsom reglering av blodtryck och stress, främjar koncentrerad avslappning också dess hörsel. Meditation är en träning av högsta uppmärksamhet, som å ena sidan påverkar hjärnans blodcirkulation, vilket i sin tur gör en stor del av lyssnande, och å andra sidan kan lyssnande uttryckligen tränas. Rita alltid uppmärksamhet från din kropp till ljuden som omger dig. Ta det på ett riktat sätt, varje liten detalj, liknande Lausch -övningen. Tillståndet för den högsta koncentrationen du når i en meditation hjälper dig.

andningsövningar : vare sig det är i yoga eller under meditation, medveten andning och riktade andningsövningar hjälper till att berika blodet med syre. Som ett resultat kan ett förbättrat blodflöde till örat också uppnås och därmed en hörselförbättring.

Röstfokus : När var det sista gången du läste upp något? Det är förmodligen gång igen, för här kan du enkelt kombinera vardagen och hörselutbildning. Stäng ögonen medan den nuvarande personen rör sig fritt i rummet och läser från din favoritbok, tidningen eller MySecondear -bloggen. Vilken riktning kommer rösten från? Hur förändras röstuppfattningen? En rolig och effektiv praxis att lyssna på riktningen.

pussel och lek : De flesta känner det från bordet till föräldrar eller morföräldrar - det välkända korsordet. I själva verket stimulerar pussel effektivt hjärnan, oavsett om ordnät eller logikpussel, och kan också främja hörselprocessen. Framgång inträffar när minst en gång i veckan, bättre men bättre varje dag, är förbryllad. Om du föredrar att använda kortspel kan du också göra det. Det viktigaste är att det är roligt och kan integreras i vardagen regelbundet. En positiv biverkning av spel är social kontakt, medan sinnet tillsammans skärs. Hörselnedsättning kan leda till ryggen och ensamma av de drabbade, spelkvällar eller pusseltävlingar aktivt motverkar detta.

Förhindra hörselproblem

Hörselutbildning är ett alternativ för att förhindra hörselnedsättning eller motverka försämringen av en befintlig hörselminskning. Det är dock inte tillräckligt: ​​det är viktigt att skydda din hörsel från skadliga påverkan. Följande riktlinjer hjälper dig att skydda din hörsel:

  • Undvik att lyssna på ren musik eftersom det oåterkalleligt kan förstöra dina hårceller. Sätt på måttlig volym och minskar också bäst ljudets varaktighet.
  • Den som arbetar på höga arbetsplatser är bättre för Ett lämpligt hörselskydd , så att ingen skada är uppenbar. < /li>
  • Förhörsprestanda bör kontrolleras regelbundet för att reagera snabbt på förändringar.