ICP® Hörgeräte: Anwendungsgebiete, Voraussetzungen & Kosten

Arbetsplatser med en hög bullerföroreningar som är obligatoriska att bära hörselskydd. Att bära hörapparater under skyddsorienteringen på grund av hörselskydd är emellertid förbjudet för hörselskadade människor. Men om hörapparaten tas bort uppstår nya faror, till exempel bristen på uppfattning om varningssignaler eller talade. En lösning för det resulterande dilemmaet: ICP -hörapparater.

ICP -hörhjälpmedel Applikationsområden

ICP-hörapparater tjänar framför allt för att höra skadligt för att höra skydd på arbetsplatser med hög bullerföroreningar och lika höga säkerhetskrav . Personlig skyddsutrustning i form av ett hörselskydd är obligatoriskt för arbete som detta. Det är emellertid inte tillåtet att bära ett konventionellt hörapparat under deras hörselskydd. Detta beror på att en fara för hörsel inte kan uteslutas när man bär hörapparater och hörselskydd. För att skydda både utfrågningen av arbetarna och för att uppfylla säkerhetskraven sker användningen av ICP -hörapparater.

Förutsättningar för hörapparater

ICP står för isolerande kommunikationsplast och beskriver funktionen för hörapparater: de isolerar det omgivande bruset, men samtidigt säkerställer att varningssignaler och språk förblir hörbara . En grundläggande förutsättning för att säkerställa hörselskydd med samtidig språkförståelse är den selektiva förstärkningen av utvalda frekvenser. Dessutom måste ett arbetsplatsprogram inrättas som förhindrar ljudförstärkning vid hörsel -skadlig volym och inkluderar en tydlig separering av språk och brus.

ICP hörapparater kostar

Kostnader som uppstår för upphandling av ett ICP -hörapparat som ska användas på arbetsplatsen omfattas av Trade Association Trade and Goods Logistics om vissa krav uppfylls. Ett grundläggande krav är att det redan måste finnas en professionell hörselnedsättning.