Kind hört schlecht: Schwerhörigkeit bei Kindern | MySecondEar

Hörselnedsättning hos barn: symtom, orsaker, behandling

cirka 1,5 av 1000 nyfödda påverkas redan av hörselnedsättning. Med andra ord är din uppfattning och bearbetning av akustisk information begränsad från födseln. Även vid senare tider under barndomen och ungdomar kan hörselminskningar uppstå av olika skäl. Dessa sträcker sig från infektioner till överdriven bullerföroreningar. Särskilt i ung ålder är behandlingen av hörselnedsättning avgörande för att förhindra utvecklingsförseningar eller försämringar.

Hörselnedsättning hos spädbarn och barn känner igen: Symtom

Första tecken på möjlig hörselnedsättning är frånvaron av skräck för höga ljud från den fjärde - 6: e veckan i livet. Från den sjätte månaden och framåt bör ditt barn också aktivt reagera till tal och försöka hitta källor till brus . Beroende på graden av hörselnedsättning måste olika andra tecken observeras under den ytterligare barndomen: med lätt hörselminskning , hör barn ofta inte tyst talat och viskat språk. När det gäller medium till högklassig skada är endast höga ljud hörbara. Om det finns en fullständig hörselnedsättning är bara vibration märkbar av barnen. Slår också högt tal, frekventa frågor om förståelse och bristen på ett försök att återväga föräldrarna, sjunde tecken på hörselskador.

För att erkänna hörselnedsättning hos spädbarn och barn så tidigt som möjligt och för att vidta lämpliga åtgärder bör uppfattas alla undersökningar av tidig upptäckt . En första hörselvisning genomförs redan på U1, men ett positivt resultat innebär inte automatiskt att ingen skada på förhandlingen kan fastställas senare. När du observerar de beskrivna tecknen ska du göra en läkare för att skapa förtydligande.

Hörselnedsättning hos spädbarn: Orsaker

hos spädbarn är 50 % av hörselnedsättningen ärftlig, men det kan finnas falsk eller försenad utveckling inom området för hörselorgan både under graviditeten och under födseln. Å ena sidan är speciella gener eller genetiska defekter ansvariga för detta, som också förekommer i kombination med andra sjukdomar, t.ex. sköldkörteln, hjärtat eller ögonen. Graviditet kan också leda till medfödd hörselnedsättning hos spädbarn. Dessutom har för tidiga födelser, mekaniska skador orsakade av eller brist på syre i födelseprocessen , gulsot och hjärnblödning potentiellt negativa negativa vid hörsel. Efter födelsen är risken främst i inflammation i mellanörat eller meninges samt typiska infektioner i barndom som mässling, kusma och rubella.

orsaker till hörselnedsättning i barndomen

Orsakerna till hörselnedsättning i barndomen kan bero på infektioner, men också på Konsekvenserna av ryggraden , förkylningar eller förstorade halsmandlar kan också tillskrivas. Konsekvens kan vara en samling utsöndringar i Pauken Cave, som i sin tur kan skapa en rörstängning . Om detta finns under en period av för länge finns det en patologisk förändring i slemhinnan. Om läkemedelsbehandlingen misslyckas i detta tillstånd sätts ett rörrör in i trumhinnan för att orsaka permanent ventilation och torkning av mellanörat. Efter några månader avvisas röret på egen hand. Lyssningsbegränsningen är därför endast tillfälligt. Under de senaste åren har det skett en ökning av hörselstörningar hos ungdomar, som tillskrivs högbrusföroreningar av musik.

VIKTIGT : På detta sätt undviks hörselskador från det känsliga barnets tillhörighet i förväg, förhindras förebyggande för tillräckligt hörselskydd. En volym på 85 decibel kan vara en risk för barnförhör. Så snart skador inträffar är det svårt att reparera. Se därför till att inte exponera dina barn alltför höga miljöer eller använda lämpligt hörselskydd.

Konsekvenser av hörselnedsättning hos barn

Behandlingen av hörselnedsättning är avgörande för barn för att säkerställa en regelbunden utveckling av språk och social utveckling . Eftersom barnets språkförvärv till stor del utförs av språkliga förebilder och imitation, är det nödvändigt att lyssna på den språkliga insatsen. Ju tidigare en intervention görs, desto bättre, eftersom under de första månaderna och åren av livet, är grundläggande grundläggande pelare för vidareutveckling inställda. En annan möjlig konsekvens är förseningen i kognitiv utveckling, som är resultatet av den begränsade upptäckten av världen med alla sinnen. Dessutom är förluster i skolprestanda också slående. Detta kan spåras tillbaka till det faktum att skolan är en mycket interaktiv plats där kunskapen främst förmedlas muntligt.

Behandling av hörselnedsättning hos barn och spädbarn

Vilken behandling som har de högsta chanserna för framgång beror på orsaken till lyssningsbegränsningen. När det gäller hörselnedsättning på grund av infektioner är en tillfällig, läkemedelsbehandling vanligtvis möjlig. När det gäller genetiska eller andra orsaker hjälper anpassningen av ett lämpligt hörapparat vanligtvis. Vilka specialfunktioner barns hörapparater och hur mycket de kostar kan läsas här . I sällsynta fall rekommenderas att sätta in ett cochlea -implantat , till exempel om anatomiska eller hörselförhållanden förhindrar att ha ett hörapparat.

hörselnedsättning hos barn: operation

Vissa förhållanden förhindrar användning av ett konventionellt hörapparat och kräver vid behov användning av ett implantat. En möjlighet här är cochlea implantat (CI) , som tar över funktionen av det inre örat och akustisk information om den hjärnan framåt. Medan hörapparater tenderar att öka volymen, är CI betydligt involverat i hanteringsprocessen vid lyssnande. Emellertid är ett cochlea -implantat inte en mirakellösning. Det tar tid att vänja sig till enheten och kräver intensiv utbildning i att hantera och lyssna på den. Faktorer som påverkar framgången med CI är till exempel ålder i implantation och graden av hörselnedsättning.

Hörselnedsättning hos barn: Vad föräldrar kan göra

När barnet är svårt att höra är detta för de flesta föräldrar initialt en chockerande nyhet. Känslomässiga reaktioner är troliga och kan vara. Det är emellertid extremt relevant att du representerar bästa möjliga stöd för ditt barn.

  • Ta reda på mer: Ju bättre vi känner oss själva med ett ämne, desto mindre hotande ser det ut. Ju bättre du är bekant med ämnet hörselnedsättning, desto bättre kommer du att förstå och stödja ditt barn.
  • Ta rådgivande råd: När du diagnostiserar "hörselnedsättning" kan många frågor uppstå. Var inte rädd för att söka råd för att göra livet enklare för ditt barn.
  • Var öppen : Ärlighet mot ditt barn och andra när det gäller lyssningsbegränsning hjälper vanligtvis till att öka förståelsen utanför. Ditt barn kommer att ha färre problem i vardagen om dina medmänniskor vet om de speciella behoven.
  • Acceptera, involvera, stöd : Acceptera det speciella inslaget hos ditt barn och ge honom alltid känslan av att bli stödd och involverad. Ta dig tid att prata med ditt barn och ta reda på var du kan stödja det. Ordna till exempel signaler (t.ex. handskakning) som ditt barn kan använda för att indikera att det inte har förstått något. På detta sätt kan du reagera subtilt och på lämpligt sätt.
  • Var tålamod : Var uppmärksam på anpassningen av din språkliga input så att ditt barn förstår dig så exakt som möjligt. Prata högt och tydligt och tålmodigt upprepa dina uttalanden på begäran för att inte oroa ditt barn.
  • Använd tekniska hjälpmedel : Förutom hörapparater finns det en mängd tekniska Ytterligare tillbehör som kan berika ditt barns vardag. Ta reda på mer och var inte borta från att avvisa dessa aids.
  • Använd ytterligare terapi : Förutom att höra vård bör ytterligare terapierbjudanden användas. Till exempel hjälper talterapi till att stödja ditt barns språkutveckling.
  • Använd utbytesalternativ : För föräldrar kan diagnosen ”hörselnedsättning” vara en oväntad utmaning bland dina barn. Föräldrar kan nätverka, stödja och informera varandra om många utbytesmöjligheter.
  • Främja självförtroendet för ditt barn : För att få normalitet för att hantera hörselnedsättning, hjälpa ditt barn att upprätthålla ditt eget självförtroende. I skolan kan ditt barn möts med frågor och reservationer om ett hörapparat. För att undvika att utbilda osäkerheter är föräldrastöd och utbildning därför särskilt avgörande.