Kinder-Hörgeräte: Modelle, Kosten & Erfahrungen | MySecondEar

hos barn är hörselreduktioner bland de vanligaste medfödda sensoriska störningen. Cirka 170 miljoner barn drabbas över hela världen. Barns hörapparater kan avhjälpa situationen och de eventuellt negativa konsekvenserna av lyssningsbegränsningar för utvecklingen av ungdomar kan reglera. De innehåller några speciella egenskaper som gör dem lämpliga som ackompanjemang till barnsligt liv.

Hörselnedsättning/hörselnedsättning hos barn

I händelse av hörselnedsättning är hörapparater inte bara relevanta inom hörselområdet. Den aktiva undersökningen av miljön är extremt betydande för barns utveckling, både språkligt och socialt. För detta ändamål är interaktion med andra som ett sätt att orienteras i världen och barns utveckling främst att förstås. Bindningar och relationer som utgör den känslomässiga grunden för personlig utveckling för ungdomar är också kopplade via den (språkliga) kontakten med andra människor. Lyssning är därför en viktig del i stödet från de nämnda processerna, varför begränsningarna i lyssnande bör behandlas tidigt om möjligt. Hörselnedsättning behandlas vanligtvis väl med hörapparater eller i sällsynta fall med implantat och hjälper barn att bli en okomplicerad kurs i sin barndom.

När behöver ett barn hörapparat?

för att besvara denna fråga bör betalas till möjliga tecken på första tecken som indikerar hörselminskning. Detta inkluderar sällsynta inlägg, brist på intresse för akustiska stimuli som musik, högt talande, misslyckande skrämmande med höga ljud. Spädbarn slår också om de inte letar efter källor till buller. I dessa fall bör det klargöras om ett barns hörapparat krävs. Hörselprov utförs snabbt och smärtfritt i form av lyssningsvisningar för diagnos. Här är både typ och grader av hörselnedsättning fast beslutna att härleda lämpliga interventioner genom vilka lyssnande stöds och garanteras komfort.

barns hörapparater

I allmänhet rekommenderas

för barn och ungdomar under 16 år. Dessa är robust byggda, damm- och vattentåliga såväl som exakt gjorda för att motstå de unga bärarnas uttalade fysiska aktivitet. Ett brett utbud av olika färger bidrar till att öka känslan. I det bästa fallet bifogas också en statusdisplay till enheten för förenklad drift från föräldrarna.

Förhörens behov förändras med skolan på skolan, eftersom förståelsen av språk i olika hörselmiljöer måste garanteras för att säkerställa holistiskt deltagande i den interaktiva miljön i och utanför skolan. Barns hörapparater måste övertyga både i klassen och på skolgården och möjliggöra framgångsrikt lärande samt upprättandet av kontakter. I skolsektorn kan ytterligare tillbehör dessutom öka barnets oberoende och flexibilitet.

Benledningsförhördhet för barn

Om du inte kan använda anpassningen av ett konventionellt HDO -hörapparat är hörhjälpmedel för benledningar ett annat sätt att lyssna på barn. Å ena sidan finns benledningsanordningar tillgängliga för att sticker på. Med dessa är en limadapter fäst vid huden bakom örat, på vilken en ljudprocessor är fäst. Varken en operation krävs för denna form eller att risken för skalle -deformation ökas. Å andra sidan används barn ofta hos barn, som har visat sig vara användarvänliga i barnslig lek och när de rör sig. Emellertid bör en festtid för länge undvikas för att förhindra tryckpunkter.

cochlea -implantat hos barn

Trots ganska sällsynt förekomst används också cochlea-implantat som en hörsellösning för barn, förutsatt att vissa områden i örat redan är för hårt skadade eller Att att bära ett konventionellt hörapparat är inte möjligt av andra skäl. Cochlea -implantat kan användas även om hårcellerna eller inre öronen skadas. Att infoga implantatet rekommenderas till och med i ung ålder, eftersom utsikterna för att lära sig en solid utfrågning och en standardvänlig barnutveckling är så lovande. Detta är emellertid en inte hänsynslös kirurgisk ingripande där komplikationer kan uppstå och som därför bör övervägas noggrant.

Skillnad mellan barn- och vuxenmodeller

Tekniskt sett är hörapparater för barn och vuxna mycket lika, med barns hörapparater har förenklat drift. På grund av den mer uttalade rörelsen och följaktligen är hörapparater för barn särskilt robusta och mot vatten och damm. LED -annonser förenklar också operationen för föräldrar och främjar möjligheten att ta ansvar från barnens sida. En annan distinktion visas i designen: barns hörapparater kan vanligtvis väljas från en färgglad färgpalett för att öka acceptansen inom åldersgruppen och för att skydda den känsliga barnens hud gjord av hypoallergena material. I slutändan är ett barnlås vanligt för batterifacket.

Barns hörapparater kostar

Kostnaderna för barnens hörapparater varierar starkt beroende på modell och funktioner. Det kan snabbt förväntas med ett pris på över € 700 per öra. Det bör emellertid komma ihåg att de lagstadgade sjukförsäkringsbolagen tar över ett belopp på upp till 786,86 euro per öra, ibland finns det också ett holistiskt antagande om kostnader. Det är bäst att ta reda på mer direkt från ditt sjukförsäkringsbolag på kostnadsöverföringsbeloppen.

HEORTAL AID ACOUSTICIANS FÖR BARN

Om du misstänker att det hörs minskning av ditt barn, bör du se en läkare så snart som möjligt för att uppnå säkerhet. Om misstanken bekräftas måste utbudet med lämpliga hörapparater hanteras. För urval, anpassning och inställning av hörapparater hos barn, pedacousticists . Hörsvårdspersonal som specialiserat sig på barn och ungdomar har kunskap om barnets hörselorgan och utvecklingen och behandla med empati och barnvänligt arbetsmaterial. Det är värt att leta efter ett pedakel i närheten, för vilket både du och ditt barn har förtroende, eftersom på grund av den ständiga tillväxten beror ofta besök hos specialisten.