Mitteltonschwerhörigkeit: Ursachen, Symptome, Behandlung

Middle Tone Hearing: Definition

En underform av sensorisk hörselnedsättning bildar mellansvarig hörselnedsättning. Medan medium frekvensområdet vanligtvis är mest känsligt för att lyssna, finns det en hörselnedsättning i den mellanliggande tonen av hörselnedsättning i detta område. Om det förekommer i kombination med en högljudd eller låg ljudförlust finns det en bredbands hörselnedsättning . En kombination av hörselnedsättning uppstår vanligtvis med ökande ålder.

orsaker till en hörselnedsättning

Förekomsten av en mid -ton hörselnedsättning är resultatet av problem i det inre örat, mer exakt i ljudsnigeln (cochlea). Således är typen av hjärta en av inre öronförhör . I det medelstora området på ljudsnigeln dör hårsensoriska celler ut hörselnedsättningen, vilket utlöser symtomen. Mellantonförhandling beror på arvsprocesser som motiverar den tidiga förekomsten och den kontinuerliga försämringen av hörselnedsättningen.

Symtom: Erkänna mitten av hörselnedsättning

Symtom som talar för mitten av tonen är tydliga i vardagskommunikation relativt snabbt. De drabbade blir allt svårare att förstå språk , även utan bakgrundsbrus. Symtomen hänvisar inte till djup och höga toner, dessa kan höras. Mittenhörning kan utvecklas på grund av kontinuerlig försämring upp till till dövhet som gränsar till hörselnedsättning. Som regel påverkas båda öronen lika.

Diagnos: Hur diagnostiseras en hörselnedsättning?

För en meningsfull diagnos används både linser och subjektiva tester. Det senare kan endast genomföras om patienterna kan ge feedback för att höra. Följaktligen är de inte särskilt lämpliga för barn och spädbarn. Objektiva tester bestämmer grad och ursprunget för hörselnedsättningen. Skapandet av ett audiogram ger information om de berörda frekvensområdena.

Middle Tone Hearing Audiogram

I audiogrammet kan man se att patienten i det höga och djupa frekvensområdet är tillräckligt med hörsel. I det mellersta tonsegmentet kan å andra sidan tydliga försämringar ses baserat på avfallet med kurvorna. Audiogrammet kan därför dras till mid -ton hörselnedsättning.

Behandling en mid -ton hörselnedsättning

är inte härdbar . Detta beror främst på att det finns en degeneration av hårsensoriska celler, vilket är oåterkalleligt. Det går inte heller att förhindras från att lyssna till mitten, som är fallet med majoriteten av de andra typerna av hörselnedsättning. Med hjälp av hörapparater kan emellertid en förbättring av symtomen uppnås: hörapparaterna förstärker det nedsatta frekvensområdet och därmed möjliggöra vardagens språkförståelse.