Wattestäbchen zur Reinigung von Ohren

Du producerar ständigt öronvax, även om du inte ens är medveten om det. Vissa tycker dock att denna viktiga utsöndring är särskilt obekväm. Mycket ofta använder många därför drastiska medel för att bli av med öronvaxen och för att befria sig från det.

Är du medveten om hur skadlig överdriven öronhygien kan vara för dig? Det är mycket bättre om du vet hur du kan rengöra öronen på ett hälsosamt sätt. Det är därför vi rekommenderar den här guiden.

ditt öronvax

Ditt öronvax tjänar dig främst för skydd. Dessutom är det faktiskt ansvarigt för självrening av dina öron. Därför är öronvax en mycket användbar och viktig kroppshemlighet. Konsistensen av öratvaxet är så klibbig eftersom det gör det lättare att ta bort dött hår och död hudmjäll från örat. Örvaxen transporterar automatiskt smuts på utsidan. Dessutom har öronsekreteraren ytterligare närande egenskaper som du kanske inte vet om någonting. Som ett resultat förblir dina öron smidiga inuti. Detta är en viktig förutsättning för denna naturliga funktion av rengöring. Å ena sidan används ditt öronvax för rengöring, å andra sidan skyddar det mot svampinfektioner och har en antibakteriell effekt.

vad du kan göra för för mycket öronvax

Har du en känsla av att dina öron producerar för mycket öronvax? Finns det möjligheten att det naturliga borttagningen stördes av manuell manipulation genom manuell manipulation? I det här fallet har en plugg bildats i öronkanalen. Det är en mycket naturlig impuls att du vill ta bort denna plugg från örat. Du bör dock vara mycket försiktig. Varken en virkad adel eller en häftklammer är lämplig för detta. Dessa föremål har absolut ingen plats i öronkanalen.

Något som detta är inte alls lämpligt för att rengöra öronen, annars irriterar du eller kränker din trum . Din öronkanal är en mycket känslig struktur, varför sådana radikala rengöringsmetoder inte bör användas. Annars kan du permanent skada öronen.

bomullspinnar och deras nackdelar

Har du någonsin använt en bomullspinne för att rengöra öronen? Då var du förmodligen inte medveten om att du bara kunde ta bort öronvaxet i begränsad utsträckning. Även om bomullspinnar är relativt väl vadderade, bör de aldrig sättas in direkt i öronkanalen, eftersom de också kan irritera den känsliga huden på öronkanalerna och vid behov tryck på öronvaxet ännu djupare i öronkanalen. Med den här proceduren föredrar du därför utvecklingen av pluggar. Dessutom kan smärtsamma öroninflies uppstå.

rekommenderas öron för öronrengöring?

Många ser öronen som ett bra alternativ till sådana bomullspinnar. Örljus är trattformade, tunna och långa. De lovar god rengöring av öronen av det vakuum som genereras. Målet är förmodligen att öronvaxet sugs ut. Den här metoden låter fördelaktigt och troligt, men öron är endast delvis lämpliga för att rengöra öronen. Burns kan uppstå på öronkoppen och ansiktet. Mycket ofta händer det att det heta vaxet penetrerar öronkanalen. Där trumpäls är oerhört skadad. Kanske frågar du dig nu hur du faktiskt kan rengöra öronen korrekt.

rengöring endast tills öronkanalen

Det är tillräckligt för regelbunden rengöring av öronen om du bara tar bort öronvaxen på den yttre delen av öronkoppen med en fuktig trasa. Lukewarm vatten och en bomullspinne är tillräckliga. Som redan nämnts bör du bara rengöra tills öronkanalen. Med det varma vattnet mjukar du utsöndringen.

Så att öronvaxet kan rinna lättare och fly från öronkanalen, kan det också användas mandel och olivolja, som du försiktigt värmer. Alternativt kan du köpa speciella örondroppar eller öronsprutor på apoteket.

Om ditt öra redan har producerat mycket öronvax, bör du se ENT -läkaren. Så snart ditt öronvax kommer i kontakt med vatten sväller det automatiskt. Om pluggen redan har uppstått, är den verkligen fast i din öronkanal senast. Du kommer att märka sådana pluggar när öronen börjar klåda. Du kanske också känner smärta i öronen. En sådan plugg i örat är ofta associerat med en liten hörselnedsättning.

Rengöringen av dina öron är bara professionellt och försiktigt hos ENT -läkaren. Om dina öron producerar mycket utsöndring och du har mycket öronvax, bör du regelbundet träffa din ENT -läkare. Rengör öronen inte bara inom öronkoppen i det yttre området utan också bakom öronen. Ljukarmvatten är tillräckligt för detta. Då bör du se till att du torkar allt bra. Så du riskerar inte öron på öronen.

Så betrakta ditt öronvax som en användbar kroppshemlighet. Detta är viktigt för att hålla öronen och din hygien. Därför inte ta hand om korrekt vård av dina öron och underskattar inte självreningsfunktionen.

Intressant information om ditt öronvax

européer har ett ökat fettinnehåll på 50 % i öratvaxet. Européernas öronvax är därför relativt fuktigt. I asiater ser platsen lite annorlunda ut, fettinnehållet i öronvaxet är bara 20 %. Konsistensen är därför ganska smulig.

Vet du varför öratvax är bittert? Forskare antar att den bittera smaken är ytterligare skydd mot insekter så att de inte bo i öronkanalen.

Ett barn producerar betydligt mer öronvax än en vuxen. Detta är också mjukare. Dessutom varierar öronvaxens färger mycket. Färgerna på den fuktiga formen kan vara gulaktig bruna bruna till mörkbrun, som är ganska dammiga grå av den smuliga formen.

I genomsnitt producerar äldre människor och särskilt män mer öronvax. Detta är ofta orsaken till hörselnedsättning, för då är öronkanalen igensatt. En märkbar förbättring erbjuder professionell städning hos ENT -läkaren.