Otoplastiken Erfahrungen und Wissenswertes

öronpass och otoplastik i moderna hörapparater

I dagens värld är ett modernt hörapparat inte bara mycket lätt och litet, det ger också en enorm prestanda. Moderna tekniker gör det möjligt att optimera din hörsel med hjälp av hörapparaten. Ju längre du utnyttjar möjligheterna till den nya tekniken, desto bättre blir ditt lyssningsintryck i slutändan. Den avgörande faktorn är naturligtvis styrkan i din hörselminskning å ena sidan, och å andra sidan också hörapparatmodellen. Otoplastik används för HDO -hörapparater.

Vad är otoplastik?

otoplastik är inget annat än den direkta anslutningen mellan örat och hörapparat. Dessa otoplast är antingen anslutna direkt till ljudslangen eller fast till huset.

otoplastik säkerställer det maximala säkra greppet om ditt hörapparat inom aurikeln. I händelse av att du har en hörselnedsättning med hög grad kommer detta att gynna förstärkningseffekten avsevärt.

Vi har sammanfattat den här guiden för dig, där du kan hitta all information om otoplastik. Våra experter för hörapparater är mycket glada över att ge dig icke -bindande och gratis på telefonen. Hos oss får du rekommendationer och individuella råd för ditt perfekta hörapparat. På detta sätt kan du behärska alla hörsel situationer perfekt i framtiden. På begäran kan du boka tid med våra hörselvårdspersonal direkt på telefonen.

Ditt individuella öronavtryck

Din hörselnedsättning är individuell och ditt inre örat med öronkanalen är lika otänkbar som ditt fingeravtryck. Detta innebär att din situation är unik och måste undersökas och utvärderas i enlighet därmed. Visste du att din inre öron- eller öronkanal är så unik? Därför är det nödvändigt att först göra ett exakt exakt intryck av dina öronkanaler så att otoplastiken hittar det optimala greppet i öronen.

För att kunna tillverka otoplastiken individuellt för ditt framtida hörapparat tar akustikern ett så kallat intryck. Endast på grundval av detta kan en otoplastik anpassad till din öronkanal, som sedan verkligen passar perfekt i örat.

Skapandet av otoplastik är handgjord. Akustikern introducerar en massa silikon till den del av dess öronkanal, där otoplastiken ska användas. Silikonmassan härdar i örat, och så akustikern får ett exakt intryck av din öronkanal med detta intryck. Med den känsliga huden i örat kommer emellertid inte materialet i kontakt. Våra akustiker arbetar så noggrant och rutinmässigt att processen är helt ofarlig och smärtfri för dem. Baserat på minskningen är det då möjligt att förlora alla detaljer om din öronkanal. Rätt form räknas här, för annars kommer ditt hörapparat inte att stanna där det ska vara. I de flesta fall tillverkas otoplastik i ett speciellt laboratorium.

maximal komfort när du bär ett hörapparat

otoplastik är tillverkad av silikon eller annan plast såsom akryl. Den avgörande faktorn är naturen å ena sidan, och å andra sidan känsligheten i din öronkanal. Materialegenskaperna är olika, samma gäller graden av hårdhet.

otoplastik hårt eller mjukt?

Som regel förblir otoplastik i öronkanalen i flera timmar om dagen. För att göra otoplastiken så lite märkbar som möjligt används både mjuka och hårda material.

Ibland händer det att de orsakar allergier som används för otoplastiken. I sådana fall kan otoplastierna till och med förgyllas eller glaseras. Som ett resultat ges ingen direkt kontakt med huden med plasten. Thermotec och Neuacryl används också ofta som allergenfri plast.

De viktigaste egenskaperna hos öronpass för hörapparater är:

  • Hög motståndskraft
  • Hudtolerans
  • Fit

otoplasty hörselskydd

Visste du att otoplastik har ett annat alternativ? De kan också bäras som individuellt hörselskydd. Det finns till och med speciella hörlurar som fungerar som hörselskydd å ena sidan och å andra sidan används för ljud vidarebefordran.

otoplastik används också som individuellt skydd för hörsel, eftersom de erbjuder bättre bärande komfort än de vanliga öronpropparna. Dessutom är den skyddande effekten mycket bättre.

Särskilt professionella musiker, musiker och andra professionella grupper som måste kunna förstå ljud och språk, använder mest detta individuella skydd för hörsel.

otoplastics förfalskar inte ljudet och frekvenserna för språk och musik, vilket tyvärr ofta är fallet med enkla material.

Även många moderatorer på TV och radio, hörlurar uppskattar som otoplastier, såväl som säkerhetsstyrkor och reportrar. Så det är lättare för dig att höra och förstå språk trots det omgivande bruset. Priset för sådana otoplast är också baserat på ansökningsområdet, och prissättningen beror bland annat på materialet.