Pädakustiker: Hörakustik für Kinder und Jugendliche | MySecondEar

pedacustics är ett underrådet för att höra akustik som fokuserar på hörselvård av barn. Av 1000 barn hörs redan ett eller två barn vid födseln vid födseln. Detta resulterar i en fara för barnets personliga och språkliga utveckling, varför en tidig, aktiv hörselfrämjande är betydelsefull för att förhindra problem med språkutveckling. Att höra akustik, som specialiserar sig på -behandling av hörselskadade barn , kallas pedacastics. Förutom kunskap om de speciella egenskaperna i utfrågningen av barn och spädbarn kräver det professionella området för pedacutics särskilt känslighet när det gäller att hantera barnets patienter och deras föräldrar.

Förutsättningar och vidareutbildning som pedacle

För att gå igenom vidareutbildning från Hearing Care Professional till ett pastacle krävs tre års yrkeserfarenhet eller en hörselakustisk mästerskapstitel. "Pedacousticists" är ännu inte en skyddad term, så att höra akustiker kan också kalla sig pedacitiker utan vidareutbildning. Ytterligare utbildning inkluderar både teoretiskt och juridiskt och praktiskt innehåll, som å ena sidan inkluderar medicinsk kunskap för barnslig hörsel och språkutveckling å andra sidan praktisk tillämpningskunskap för att mäta hörsel Justering av förlust och hörapparat hos barn.

Dessutom måste kompetenser i hantering och kommunikation med barnpatienter såväl som den nödvändiga känsligheten för föräldrars engagemang. Dessa komponenter diskuteras som en del av ett pedagogiskt inlärningsblock. En holistisk syn på barnet är avsedd inom behandlingen, där möjliga åtföljande, till exempel talterapi, terapialternativ ingår. För detta ändamål krävs kunskapen om ytterligare terapimätningar, vilket stödjer psykologisk kunskap utöver känsliga råd. En framgångsrik undersökning av barn är endast möjlig om den nödvändiga specialkunskapen kompletteras med barnvänligt arbetsmaterial.

pedacoustics hitta

Det kan antas att höra akustiker, som har tränat som pedantik, har den nödvändiga kompetensen för att behandla spädbarn och barn upp till 17 år. När du väljer lämplig akustiker är den geografiska platsen en giltig beslutsfaktor. Eftersom relativt frekventa besök kan förväntas bör pedikastiken nås med en låg körtid om möjligt. Det är emellertid mycket viktigare att barnet och föräldrarna känner sig i goda händer och att en grund för förtroende kan byggas upp för behandlingen. En bra känsla är särskilt avgörande för barnets välbefinnande och har en positiv effekt på behandlingsprocessen.

hörselnedsättning hos barn

Ett eller två av 1000 barn hörs i födelsen. Olika tecken kan ge information om hörselminskning hos barn:

  • saknade försök att imitera det talade
  • ointresse i brus eller musik
  • Stark koncentration när du lyssnar
  • Mycket högt talande
  • saknad reaktion vid adressering av barnet

triggers är olika och sträcker sig från mammas sjukdomar (t.ex. toxoplasmos, cytomegali, rubella) till komplikationer vid födseln (t.ex. brist på syre) till tandproblem (t.ex. i sällsynta fall mässlor och kuspar). Genetiska defekter kan också öka sannolikheten för prenatal för hörselnedsättning. I barndomen representerar mellanörningsinfektioner eller överdrivet buller ytterligare riskfaktorer för hörselskador.

För tidig bestämning av hörselproblem bör alla tester som tillhör pedacutics uppfattas i U3 till U8 -undersökningar. Dessa tas vanligtvis över av sjukförsäkringsbolaget. Den tidiga bestämningen som möjligt kan bidra till framgången för hörseln och potentiellt negativa påverkningar på barnets (språk) utveckling.

hörapparater för barn

Med hjälp av pedacitics är lämpliga hörapparater för barnets patienter Enheterna skiljer sig från vuxna enheter i form, färg och utrustning. För barn finns det inga IDO -hörapparater för barn på grund av det lilla utrymmet. När det gäller färg, å andra sidan, utvidgas spektrumet: ett antal ljusa färger finns för att få en särskilt tilltalande effekt på de unga bärarna. Så att hörselskador inte står i vägen för barnets spel är barnens hörapparater robusta, dammresistenta och vattentäta. Ytterligare tillbehör säkerställer också att säkra som hindrar dig från att förlora.