MySecondEar Kunde mit Insekt im Ohr

Har du någonsin haft ett insekt i örat?

Det kan faktiskt hända att ett insekt hittar sin väg in i örat. Till att börja med kanske du inte märker det, men ditt öra börjar klåda. Om du sedan går till en läkare hittar han den lilla skyldigheten i örat.

I det här fallet tar din öron, näsa och halsläkare en öronsköljning för att få insekten utanför igen.

Till exempel upplevde en kvinna i Kina något liknande. Efter att ha känt en klåda i örat i fyra dagar gick hon till sin läkare. Han upptäckte faktiskt något i hennes öra som inte hörde där. En hoppande spindel kröp in i den sovande kvinnan och hade bosatt sig där hemma. Men eftersom spindeln inte ville flytta ut frivilligt igen, var läkaren tvungen att hjälpa.

snurrar i örat

I Australien plågades en man vid namn Hendrik Helmer av svår smärta i örat på natten. Han fruktade att en australisk giftspindel hade inbäddat i örat och initialt gjort ett öronsköljning med vatten själv. I slutändan kunde den oinbjudna gästen bara utsättas på sjukhuset: en läkare hittade en 2 cm lång kackerlacka i öronkanalen. Läkaren var först tvungen att döda kackerlackan för att kunna befria mannen från henne.

I Indien var en öronpatient liknande. En levande grill hade gjort sig bekväm i manens öra. Mannen kände allvarlig öronvärk, varför han gick till läkaren till sjukhuset. Grillning är en av insekterna som gömmer sig i en smal grotta under dagen och sedan är aktiva på natten, och denna kopia hade hittat mannens öronkanal som en grotta.

Är ett örat styvare farligt i örat?

Kanske är idén särskilt obekväm för dig, som kan leta efter en grotta från insekternas rike i din omedelbara närhet. Till exempel finns det många duschhistorier om örhängen. Öron är också infödda, och de har speciella tång som du ska skada trumhinnan av en person. Men det är faktiskt en myt, för även om dessa insekter har anmärkningsvärda tång är namnet vilseledande. Emellertid användes öron faktiskt för medicinska ändamål i tidigare tider. Under medeltiden var de slipade för att använda dem i händelse av öronsjukdomar. Vid den tiden trodde man att pulvret skulle hjälpa till med inflammation eller öronvärm i öronkanalen.

andra länder, andra tullar

Om du tillbringar dina nätter i det stora utomhus kan det hända att ett insektsbo i dina öron. De forntida egyptierna använde därför ett speciellt nackstöd. Som ett resultat minimerade de risken för att en inkräktare kunde ta sig in i näsan, munnen eller örat. Men sovkomforten lämnade mycket att önska.

I vissa afrikanska kulturer är det helt normalt att sova på marken. Som ett resultat utsätts människor för många insekter direkt och behöver lämpliga skyddsåtgärder. Vissa människor vet att de stöder sig själva på armbågarna för att sova. Huvudet förvaras antingen på axeln eller på handflatan. Så insektet har svårare att nå den ökade huvudläget och hitta en oskyddad fysisk ingång som öron, näsa eller mun.

Rätt procedur för ett insekt i örat

Om du faktiskt har en känsla av att ett insekt har flyttat in i örat, bör du se en läkare så snart som möjligt. Kanske är det lugnande för dig att veta att sådana fall sällan inträffar. Naturen har utvecklat en sofistikerad naturlig försvarsmekanism. Visste du att insekter kan skjutas upp av de bittera ämnen som finns i ditt öronvax?

Värdefulla tips för sådana situationer:

i alla fall bör du hålla dig lugn. Även om idén utlöser panik i dig, bör du veta att insekterna i de flesta fall kryper ut ur örat på egen hand.

närmar sig en läkare omedelbart som professionellt kan ta bort insektet med rätt instrument. Så du undviker att onödig skada läggs till i örat.

Om du inte kan få det krypande djuret bort från en läkare, kan du fortsätta enligt följande: tenderar ditt huvud så att det drabbade örat pekar upp. Nu lägger du vegetabilisk olja, till exempel olivolja. Vänta några minuter tills oljan kan fungera. Så du dödar insektet. Skölj sedan örat med ljummet vatten. Kontrollera om insektet är klart. Om enskilda delar av djuret saknas bör du omedelbart gå till läkaren. I alla fall har ditt öra undersökt så att du kan utesluta skador.

Du bör aldrig försöka ta bort insektet med pincett eller annat föremål från öronkanalen. Med det kanske du bara tar insekten till din öronkanal, i det värsta fallet kan det också sätta in det. Det finns risk för att kränka din trum. .

Har du några andra frågor om hörselnedsättning eller andra ämnen? Du är välkommen att kontakta oss via telefon. Vår utbildade hörselvårdspersonal erbjuder dig ett detaljerat och icke -bindande råd. Detta är naturligtvis gratis för dig.