Telefonspule Hörgerät: Alles was Sie wissen müssen | MySecondEar

Telefonspole hörapparat: allt du behöver veta

T-coilen, även känd som en induktionsspole eller telefonspole, är en liten metallbit som är nära inslagen med koppar och kan ta emot och vägleda elektromagnetiska signaler. Telefonspolen har sitt namn från den ursprungliga funktionen för att underlätta samtal. T-spolen omvandlar magnetisk energi till elektrisk energi, som sedan förstärks till en högkvalitativ uppspelningssignal av ett hörapparat eller cochlea-implantat.

Ett induktivt hörselssystem är ett sätt att överföra signaler trådlöst till hörapparater eller cochlea -implantat. Ett sådant system består av ett induktionsslinga -system som läggs i golvet eller på väggen. Denna slinga drivs av en speciell förstärkare, den så kallade slingföraren. Loop -drivrutinen matas med önskade signaler som språk, musik eller tillkännagivanden, vilket innebär att ett magnetfält byggs upp i induktionsslingan. Om en andra tråd föras in i detta magnetfält, inducerar denna tråd "en spänning som motsvarar den ursprungliga signalen och kan tas emot av andra enheter.

T-coil kan användas i samband med induktiva hörsystem. Signalerna som överförs med hjälp av de induktiva hörsystemen kan tas emot av T-spolen i hörapparaten eller cochlea-implantatet och därmed förstärker det till en högkvalitativ uppspelningssignal. Detta når sedan den berörda personen utan omvägar, vilket garanterar en efterklang och understruktur-låg transmission till örat.

Det finns olika vardagliga situationer där telefonspolen kan användas. Fler och fler offentliga byggnader installerar induktiva hörsystem. Före ett evenemang bör det alltid frågas om lämpliga lyssningssystem finns tillgängliga och slås på så att telefonspolen kan öka ljudsignalerna under evenemanget i hörapparaten eller cochlea -implantatet. Konserter, teater, biobesök och andra upplevelser görs helt akustiskt märkbara. Dessutom dämpas irriterande störande faktorer, såsom dålig rumskustik, högt ljud eller långt till utgångssignalen,

Sammanfattningsvis kan man säga att T-spolen eller telefonspolen i kombination med induktiva hörsystem erbjuder en mycket användbar möjlighet för personer med hörselproblem för att kunna uppfatta akustiska signaler tydligare och mer besvär. Induktiva hörsystem installeras i fler och fler offentliga byggnader och möjliggör bättre överföring av språk, musik och andra ljudkällor.