Wasser im Ohr beim schwimmen

Oavsett om du efter simning, en snabb dusch eller tåg i poolen förblir vatten ofta i örat och påverkar vår lyssningsförståelse. Ditt öra känns igensatt och allt låter ångat. Ibland varar denna effekt i flera dagar. Eftersom det också kan finnas bakterier i vattnet som kan orsaka infektion, är det förståeligt om du vill få det ur örat snabbt. Det är därför vi har satt ihop de bästa och snabbaste sätten att befria örat från vätska i det här inlägget.

Vilka är konsekvenserna av vatten i örat?

vätska i örat främjar tillväxten av svamp och bakterier och kan leda till infektion åtföljd av svullnad eller irritation. Ofta inträffar kliande, vilket förstärks när man drar på öronflänsen. Ett problem är också för ofta rengöring av örat, eftersom för mycket öronvax ofta tas bort. Detta skyddar dock dina öron från intrång från skadliga bakterier eller svamp. Om vatten kommer in i örat försvagas försvarsfunktionen och det finns en risk för akut öronkanalinflammation. Det finns en hög risk för sådana infektioner, särskilt när du simmar i smutsiga vatten eller i bubbelpoolen. I svåra fall kan en sådan infektion till och med höras eller inflammation sprider sig i det inre örat och andra delar av kroppen. Om vatten i örat orsakar smärta, bör du definitivt träffa en läkare. Smärta eller klåda indikerar en befintlig infektion i öronkanalen. Ökad kontakt med salt och klor stimulerar öronkanalen och gynnar penetrationen av främmande kroppar. Ingredienserna i kosmetika kan också leda till irritation och sprickor i örat och vid behov främja penetrering av vätska i örat.

hur kan jag ta bort vatten i örat?

Det finns flera alternativ för att ta bort vatten från örat. Vätskor försvinner dock vanligtvis från örat på egen hand. Om du vill ta bort vätskan snabbare har vi listat de bästa stödjande åtgärderna här för att kunna höra bra snabbt igen.

Skapa ett vakuum i örat

tenderar ditt huvud något och lägg handflatan på det drabbade örat. Dra nu handen snabbt och öppna den igen. Vattnet ska dras ut ur örat genom vakuumet.

Låt vattnet avdunsta

Ett annat sätt att ta bort vatten från örat är att få vattnet att förångas. För att göra detta håller du dig i örat med en slag med den lägsta nivån, håller minst ett avstånd på 30 cm till örat. Flytta hårtorken fram och tillbaka medan du drar i öronflänsen. Efter några minuters slag, borde vattnet i örat ha förångats.

varm kompress på örat

belägring en tvättduk i varmt vatten och lägg den på örat. Lämna tvättduken i 30 sekunder och ta en minuts paus. Upprepa processen fyra till fem gånger.

dra på öronflänsen

tenderar till sidan. Det drabbade örat måste peka ner. Dra sedan på din öronfläns. Vattnet rör sig och kan dränera.

Valsava -metoden

Stäng munnen och håll näsan. Sedan rengör du näsan för att rensa öronkanalen. Ofta kan du höra en kort spricka. Detta är ett tecken på att röret nu är gratis.

över -counter örondroppar

På vissa apotek kan du inte hitta några receptbelagda örondroppar med naturliga ingredienser. Ibland orsakar vatten en svullnad i öronvaxet. Detta kan mjukas upp av dropparna av öron och dränering. Du bör dock läsa paketinsatsen i förväg för att undvika oönskade biverkningar.

öronburkar

öronburkar kan också avhjälpa situationen i örat. Dessa är ihåliga ljus gjorda av vax som du kan meddela när du ligger. Vaxet säkerställer värme i örat och kan få vattnet eller öronvaxen att rinna. Denna metod bör dock utföras med försiktighet. Om värmen i örat fylls obehagligt är det bäst att göra utan den. Denna metod är en alternativ medicinsk mått. Värmen är avsedd att stimulera positiva processer i örat och låta vattnet rinna av. Ett botemedel mot igensatta öronkanaler bekräftas emellertid inte vetenskapligt.

Vattnet i örat försvinner inte och jag har smärta?

I detta fall tillkännages en möjlig infektion i örat. Besök en öronläkare omedelbart. Ryggvatten sugs av. Om inflammation redan har inträffat kommer din öronläkare att förskriva öron eller antibiotika. Om behandlingen inte tvekar onödigt. Det kan komma till komplikation som hörselnedsättning eller kronisk inflammation i örat. Akut öronkanalinflammation kan vanligtvis behandlas väl med konventionella läkemedel om behandlingen äger rum omedelbart. När det gäller tilltäppt örat kan professionell rengöring från öronläkaren också avhjälpa situationen. Särskilt speciella och sällsynta svampar eller bakterier kan försena behandlingen. Örets specifika anatomiska karaktär kan också ha en negativ inverkan på att behandla öronkanalinflammation. Dessutom kan en allergisk reaktion på ingredienser från örondroppar leda till irritation.

kan jag förhindra penetrering av vatten i örat?

Ja, du kan förhindra att vatten tränger igenom i förväg. Vattenskydd öronproppar skyddar öronkanalen framför den när du simmar eller simmar. Du bör dock definitivt desinficera öronpropparna regelbundet efter att ha bär för att undvika penetrering av bakterier eller svamp. Din Hörakustiker kan stödja dig i rätt val av öronproppar. Undvik alltför ofta och intensiv öronrengöring. Örvaxet i örat skyddar dig från infektioner, om det finns för lite i örat, försvagas din försvarsfunktion. Varmt vatten är redan tillräckligt för höger öronhygien. Den ofta användningen av örhängen bör undvikas. Om du är dykare eller simmare som regelbundet reser i djupare vatten, rekommenderas användningen av naturliga örondroppar innan kontakten med vattnet. Kör inte för djupt in i öronkanalen med bomullspinnar, skador och sprickor gör det enkelt att komma in i örat och andra främmande kroppar. Om det inte är absolut nödvändigt, undvik användning av badkapslar under simning, vilket kan skrapa huden i örat och också skapa ogynnsamma möjligheter för bakterier och svampar.