Tieftonschwerhörigkeit: Ursachen, Symptome, Behandlung

Deep -lound hörselnedsättning: Vad är det?

Dispireless Hearing Hearing är en av =

Dessutom är djuphörande hörsel på ett öra ett potentiellt åtföljande symptom på cervikala ryggradssvårigheter . I vissa fall öronljud , yrsel, och hyperacusis

Symtom: Erkänn djuphörande hörselnedsättning

Människor som hörs från en hörselförlust kan inte höra djupa frekvenser 2000 hertz eller lägre. Själva lyssningsvolymen påverkas vanligtvis inte, men förståelsen är fortfarande begränsad. Som ett resultat är de drabbade fortfarande ganska bra att ha en -på -en diskussioner. Å andra sidan representerar gruppunderhållning och konversationer i höga miljöer en mycket större svårighet. Det märks också att bastoner är särskilt svåra att förstå när man lyssnar på musik eller djupa röster.

Diagnos: Hur är en djup hörselförhör?

Med hjälp av hörselprov skapas ett lera -audiogram. Detta visar hörselkurvorna för den patient som hörseltröskeln kan läsas. Förhandlingsgränsen beskriver frekvensen att tonerna är märkbara för respektive person. Dessa är två kurvor- luft- och benlinjekurvan- som tillåter uttalanden om ursprunget till hörselnedsättning. Följaktligen är det möjligt att avgöra om defekten som utlöser djupljud hörsel i det inre eller mellanörat.

Deep -Sound hörselnedsättning Audiogram

På audiogrammet visas en möjlig kurs i ben- och luftrörskurvorna i händelse av en djupgående hörsel. Det är slående att hörselprestandan i djupfrekvensområdet är betydligt sämre än i mitten och slutligen i högfrekvensområdet, från ca 2000 Hertz, registreras bra hörseltjänster.

Behandling: Vad ska man göra med djuphörning?

Skador på det inre örat är vanligtvis oåterkalleliga. De skadade hårcellerna kan inte återställas och behandling med ett hörapparat är nödvändigt. För att behandla en djupgående hörselförhör orsakad av mellanörat, mindre interventioner eller implantat bli. Följande gäller: Ju tidigare behandling initieras, desto bättre för resten av förhandlingen. Det är tillrådligt att förhindra hörselnedsättning innan det kan orsaka permanent skada. En lågbrusföroreningar och Minska stressen när det är möjligt att minska risken för hörselnedsättning.